Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Facebook-gründeren endrer profil - oppfordrer til å spre empati etter terrorhandlinger

Mark Zuckerberg har gått fra fjern technokrat til kjærlig far.

NY ROLLE:  Mark Zuckerberg har blitt mildere etter at han ble far.   Foto: NTB / Scanpix / Kay Nietfeld / dpa via AP
NY ROLLE: Mark Zuckerberg har blitt mildere etter at han ble far. Foto: NTB / Scanpix / Kay Nietfeld / dpa via AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I helgen la Facebook ut en oppdatering etter bombeangrepene i Lahore, Pakistan.

Men en feil i systemet gjorde at folk over hele verden fikk spørsmål om de var i sikkerhet.

Nettgiganten måtte fort unnskylde hendelsen, som ble nyheter verden over.

- Ta vare på hverandre Facebook-gründer Mark Zuckerberg kommenterte ikke selve feilen, men la i går ut en post der han forteller at nettstedet har aktivert flere sikkerhetssjekker etter terrorhandlinger den siste tiden.

Han vil at folk i de berørte områdene kan la «venner og kjære få vite at de er trygge».

Zuckerberg skriver videre at alle terrorhandlingene har samme målsetning, å spre frykt og mistillit og sette folk opp mot hverandre. Mens han trekker fram viktigheten av å gjøre det motsatte, og ber folk ta vare på hverandre.

- Jeg tror den eneste bærekraftige måten å slå tilbake mot dem som søker å splitte oss, er å skape en verden der forståelse og empati kan spre seg raskere enn hat, og hvor hver enkelt person i alle land føler tilhørighet, omsorg og kjærlighet. Det er den verden vi kan og må bygge sammen, skriver han.

Innlegget har blir nå heftig kommentert og delt i sosiale medier verden over.

Internasjonale kommentatorer mener at innlegget er en del av en prosess der gründeren forsøker å få en mer humanitær rolle, og at Zuckerberg går bort fra den rene business-profilen han tidligere har hatt.

Skriv inn embed-kode her.

• Etter at sikkerhetssjekk ble lagt ut etter terroren i Paris, men ikke etter Beirut, lovet Zuckerberg i november at han skulle benytte lignende tjenester ved flere anledninger.

• I desember, etter skyteepisoder i San Bernardino og Donald Trumps uttalelser om å forby muslimer fra å komme inn i USA, postet Zuckerberg en uttalelse til støtte for muslimske brukere, «vi vil kjempe for å beskytte dine rettigheter og skape et fredelig og trygt miljø for deg».

Fra fern technokrat til kjærlig far Dette kommer etter at gründeren har lagt ut en rekke politiske kommentarer blant annet om Black Lives Matter-kampanjen og at svarte i USA diskrimineres av politiet.

Etter at han ble far i desember 2015 la Zuckerberg ut en post der han og kona ønsker å fokusere på en bedre framtid for den kommende generasjonen, og sin datter.

Mark Zuckerberg har utviklet seg fra å være en fjern technokrat til å bli en kjærlig pappa og filantrop, mener Mashables kommentator.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart