Facebook kjøper fototjenesten Instagram

Facebook kjøper fotodelingstjenesten Instagram for 5,8 milliarder kroner i kontanter og aksjer. Instagram har 30 millioner brukere.

KJØPT OPP: Den populære smartfontjenesten Instagram er blitt en del av Facebook, noe denne fotomontasjen forsøker å kommunisere. Foto: Scanpix/Justin Sullivan/Getty Images/AFP
KJØPT OPP: Den populære smartfontjenesten Instagram er blitt en del av Facebook, noe denne fotomontasjen forsøker å kommunisere. Foto: Scanpix/Justin Sullivan/Getty Images/AFPVis mer

- Vi har i årevis jobbet med å bygge opp en best mulig måte å dele fotografier med venner og familie på, sa Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg i en kunngjøring mandag.

- Nå får vi muligheten til å jobbe enda nærmere med teamet i Instagram for å kunne tilby enda bedre måter å dele flotte mobilbilder med folk basert på deres interesser, sier Zuckerberg videre.

Facebook er verdens største nettbaserte sosiale nettverk, med 845 millioner brukere. Instagram er en populær fotodelingstjeneste for mobile plattformer og har fått 30 millioner brukere siden oppstarten i januar 2011.

Zuckerberg opplyser at dette blir Facebooks største oppkjøp noensinne. (NTB)