Facebook lanserer panikknapp

Spesielt rettet mot brukere mellom 13 og 18 år.

BEDRE SIKKERHET: Etter press får nå Facebook en egen knapp som skal hjelpe barn og unge å varsle om mistenkelig oppførsel på nettet. Foto: Scanpix
BEDRE SIKKERHET: Etter press får nå Facebook en egen knapp som skal hjelpe barn og unge å varsle om mistenkelig oppførsel på nettet. Foto: ScanpixVis mer

|||(Dagbladet): Folkene bak Facebook gir etter og oppretter en panikknapp som skal forbedre nettsikkerheten til yngre brukere.

Knappen er en følge av en kampanje gjort av barnebeskyttelsesgruppen Child Exploitation and Online Protection Centre, CEOP, skriver den danske avisa Berlingske Tidende.

Med knappen vil de gi barn og tenåringer muligheten til å rapportere mistenkelig oppførsel på nett, for så å få råd og hjelp til sikker bruk.

Virker avskrekkende De vil gi barn og tenåringer muligheten til å rapportere mistenkelig oppførsel på nett, skriver den danske avisa Berlingske Tidende.

Programmet er spesielt rettet mot Facebooks brukere mellom 13 og 18 år, og knappen vil komme opp på brukerens profil når man bokmerker eller legger den til, melder CEOP på sine nettsider.

- Vi vet fra samtaler med lovbrytere at en synlig og avskrekkende panikknapp vil kunne beskytte de unge på nettet, sier direktør Jim Gamle, CEOP, til Berlingske Tidende.

I tillegg skal panikknappen også gi trygghet til foreldre med barn som har Facebook-profiler.

Lurt på internett Debatten om en panikknapp blusset kraftig opp i fjor, etter at den britiske jenta Ashleigh Hall (17) ble bortført, voldtatt og drept av en mann hun møtte på Facebook.

- Sammen har vi utviklet en ny måte å hjelpe unge med å ferdes sikkert på internett, sier Joanna Shields, Facebooks visedirektør for Europa, Midt-Østen og Afrika, til Berlingske Tidende.

Shields mener det er viktig at alle samarbeider for å få bruken så trygg som mulig.

- Det er kun ved hjelp av en konstant og samordnet innsats mellom bransjen, politiet, foreldre og de unge selv, at vi alle kan ferdes sikkert på nettet.