BEGRENSER ANNONSERING: Facebook har nå stanset muligheten til å rette annonser mot USAs ulike etniske grupperinger. Foto: AP Photo/Eric Risberg / NTB Scanpix
BEGRENSER ANNONSERING: Facebook har nå stanset muligheten til å rette annonser mot USAs ulike etniske grupperinger. Foto: AP Photo/Eric Risberg / NTB ScanpixVis mer

Facebook legger seg flate etter avsløring om raseeksludering

Facebook har gitt annonsører muligheten til å ekskludere etniske grupper.

(Dagbladet): - Forestill deg, i tida under USAs raselover, at en avis hadde et tilbud om å kjøpe annonseplass i aviseksemplarer som bare nådde hvite lesere. Det driver Facebook med nå, avslører stiftelsen ProPublica.

De har nå eksponert at Facebook lar annonsører rette reklamen mot spesifikke etniske grupper. Etter beskyldninger om lovbrudd og massiv kritikk, begrenser nå Facebook denne muligheten.

Facebook har også gitt annonsører muligheten til å ekskludere etniske grupper.

En av årsakene til Facebooks suksess som annonseplattform er at den som kjøper reklame kan definere veldig spesifikke målgrupper. Dette inkluderer å sortere på etnisk bakgrunn.

Den uavhengige journalistiske stiftelsen ProPublica har avdekket praksis som stiftelsen mener bryter med loven, melder Reuters. Blant annet fant ProPublica at raseinndeling ble brukt i reklamer for boliger, jobber og kredittkort.

- Vi har besluttet at den beste måten å beskytte våre brukere mot diskriminering er å stanse denne typen reklamer, sier Facebooks direktør for privatliv, Erin Egan.

Facebook fastholder samtidig at det er mange ikke-diskriminerende måter å bruke verktøyet på.

Ifølge Reuters analyserer Facebook brukernes bilder for å fastslå hudfargen deres.