Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Facebook-nyhet: mer familie og venner, mindre kjendiser

Facebook løfter fram venner i nyhetsstrømmen.

Mer personlig: Facebook vil prioritere innlegg fra folk du kjenner. Foto: NTB scanpix
Mer personlig: Facebook vil prioritere innlegg fra folk du kjenner. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook kommer med en ny oppdatering som gjør at nyhetsstrømmen prioriterer innlegg fra venner og familie foran annet innhold.

Ifølge produktsjefen for det sosiale mediets nyhetsstrøm, John Hegeman, skal endringen vektlegge sosiale interaksjon og relasjoner.

Oppdateringen, som rulles ut i løpet av de nærmeste ukene, skal sørge for at meningsløst innhold ikke tar over nyhetsstrømmen.

- Folk vil faktisk bruke mindre tid på Facebook, men vi er positive til det, fordi det betyr at tiden de tilbringer der, vil være mer verdifull, sier Hegeman.

Mer personlig: Facebook med oppdatering. Foto: NTB scanpix
Mer personlig: Facebook med oppdatering. Foto: NTB scanpix Vis mer

Som eksempel skal en familievideo lastet opp på Facebook av en ektefelle anses for å fortjene mer oppmerksomhet enn en video fra en kjendis eller en favorittrestaurant.

- Vi mener menneskelige interaksjon er viktigere enn å passivt konsumere innhold. Dette vil være en av de viktigste oppdateringene vi har gjort, fortsetter produktsjefen.

Selskapets grunnlegger Mark Zuckerberg bekrefter nyheten på sin Facebook-side.

- Når vi gjør disse oppdateringene, vil du se mindre felles innhold som for eksempel fra bedrifter, merkevarer og medier, skriver han.

Omleggingen kommer etter at mange har uttrykt frustrasjon over at for mye uønsket innhold dukker opp i nyhetsstrømmen. Facebook har også blitt kritisert for å gjøre for lite for å stanse spredningen av falske nyheter, og for oppdateringer som har favorisert annonsører.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!