DEBATT

Debatt: Facebook

Facebook skal ikkje kunne diktere kva som når nyhendebilete

Ved å inngå ein avtale med Israel, bidrar Facebook til at å strupe den palestinske stemma i konflikten.

SENSUR: Korleis skal palestinarane nå fram med si stemme dersom dette vert sensurert av Facebook? spør artikkelforfatteren. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix.
SENSUR: Korleis skal palestinarane nå fram med si stemme dersom dette vert sensurert av Facebook? spør artikkelforfatteren. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

I Jan-Erik Smilden sin kommentar «Israel og Facebook skal samarbeide» kjem det fram at Facebook og Israel har inngått eit samarbeid som skal løyse eit «problem» Israel har; nemleg at det til stadigheit vert lagt ut oppdateringar frå palestinske facebookbrukarar som «oppfordrer til vold». Kan vi la denne avtalen passere i stillheit, slik at Facebook får diktere kva argument i Israel-Palestinakonflikta som når dagens lys?

Eg har sjølv ein palestinsk facebookven, som legg ut innlegg frå kvardagen i Hebron. Berre den siste veka har han lagt ut seks innlegg om palestinarar som er blitt skotne av det israelske militæret. Det er rystande å sjå slike innlegg på sosiale media som elles er fylt med videoar av dyr og bustadannonsar. Det er ikkje kvardagsmat å sjå bilete av ungdom som er blitt skotne, og det er nettopp difor slike innlegg har ein effekt. Vi skal bli sinte, fortvila og oppgitt av slikt. Innlegga vert ikkje berre sett av andre palestinarar og israelarar. Dei vert også sett av resten av verdssamfunnet. Nettopp på grunn av dette er det veldig viktig at dei ikkje vert sensurert av Facebook.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer