Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Facebook skal lage «liker ikke»-knapp

Gode nyheter for deg som er lei av å trykke «liker».

LIKER, LIKER IKKE: Facebook jobber nå med å utvikle en motsats til den populære «liker»-knappen. Foto: Alex Milan Tracy / Sipa USA
LIKER, LIKER IKKE: Facebook jobber nå med å utvikle en motsats til den populære «liker»-knappen. Foto: Alex Milan Tracy / Sipa USA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Årevis med pågang fra brukerne gjør at Facebook nå er i gang med å lage en misliker-knapp for dem som ikke vil trykke «liker».

- Folk har spurt om å få trykke «misliker» i flere år. I dag er dagen da jeg faktisk kan si at vi nå jobber med saken, sier Facebook-grunnlegger Mark Zuckerberg.

Det var under en direktesendt spørsmål-og-svar-runde på Facebook at Zuckerberg bekreftet dette. Uttalelsen fikk trolig dem som ivrer mest etter å trykke «misliker» på det de leser, til å trykke «liker» på hans utspill.

Mye gjenstår før den nye funksjonen er på plass. Det er ikke engang sikkert om knappen vil bli kalt «misliker» eller «dislike». Zuckerberg viser til at funksjonen neppe vil være aktivert for å uttrykke forakt på meldinger folk legger ut. Det vil være mer riktig å tilrettelegge for funksjonen der man kan vise empati i saker hvor det ville vært uanstendig å trykke «liker», for eksempel på budskap om naturkatastrofer eller at noen man holder kjær har gått bort.

- Ikke alle øyeblikk er fine øyeblikk, påpeker Zuckerberg, som med utspillet tirsdag har endret syn i saken. I desember i fjor avviste han tanken på et motstykke til å trykke «liker». Det mislikte mange.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!