FEILMELDING: Dette synet møtte Facebook-brukere mandag kveld.
FEILMELDING: Dette synet møtte Facebook-brukere mandag kveld.Vis mer

Facebook var nede i nesten en time

Det er tredje gang på to uker at nettsamfunnet har store problemer.

(Dagbladet): Med 1 milliard brukere er nettsamfunnet blitt en viktig kommunikasjonskanal verden over. Cirka klokka 21.00 mandag gikk Facebook ned og var vekselvis utilgjengelig eller svært tregt å laste.

Først etter rundt 45 minutter med nedetid og ustabilitet ser Facebook ut til å fungere normalt igjen.

«Sorry, something went wrong. We're working on it and we'll get it fixed as soon as we can» var feilmeldingen som møtte brukere på desktop i mellomtiden.

Også på mobil har det i kveld vært vanskelig å laste nye oppdateringer og bruke direktemeldingstjenesten Messenger.

Det er bare fire dager siden sist Facebook knelet verden over, og var utilgjengelig i rundt 20 minutter. Denne gangen ser problemet ut til å ha vart lenger.

Ifølge teknologinettstedet Venture Beat hadde Facebook også nedetid 17. september. Tjenesten skal aldri tidligere ha hatt slike problemer så hyppig.

Det er usikkert hvor omfattende problemet er denne gang - men også i Sverige melder Expressen i kveld at Facebook er ustabilt.

Tjenesten Downdetector, som registrerer feilmeldinger på global basis, melder om en kraftig økning i Facebook-feil fra og med klokka 21.00 i kveld.

Du kan trygt regne med at det verden over sitter teknikere og febrilsk forsøker å løse problemet i dette øyeblikk. Ifølge Techrunch taper Facebook titusener av dollar i annonseinntekter for hvert minutt de ikke kan levere tjenesten.

Det har foreløpig ikke lyktes Dagbladet å nå Facebooks norgeskontor for en kommentar.