NB! STERKE INNTRYKK:  Steve Stephens (37) filmet at han drepte en 74 år gammel mann, og postet video av det på Facebook. Like etter sendte han direkte på det sosiale nettstedet, hvor han samtidig skrøt over å ha drept langt flere. Video: Privat / AP / CNN Vis mer Vis mer

Facebook varsler full rutinesjekk etter at Stephen direktesendte drap

- Ikke bra nok, skriver selskapet i en pressemelding.

(Dagbladet): Facebook varsler full gjennomgang av rutinene for rapportering av videoinnhold, etter at drapet på Robert Godwin senior (74) ble direktesendt på Facebook søndag.

Det var 37 år gamle Steve Stephens som søndag la ut en rekke videoer på Facebook, blant annet av øyeblikket da han tok livet av den eldre mannen. Godwin senior ble et tilfeldig offer for handlingene til Stephens.

Nå kommer en av Facebook-toppene for globale operasjoner, Justin Osofsky, med en uttalelse på vegne av selskapet.

- Søndag morgen publiserte en mann fra Cleveland en video av seg selv hvor han annonserte at han var i ferd med å begå et drap. To minutter senere postet han en video av at han skjøt og drepte en eldre mann. Noen minutter etterpå gikk han direkte og tilsto drapet, skriver Osofsky.

- Som et resultat av dette kjører vi en fullstendig gjennomgang av videorapporteringssystemet, slik at vi kan være sikre på at brukerne våre har mulighet til å varsle om upassende innhold som raskt som mulig.

Det skal ha tatt lang tid før Facebook mottok et varsel om hva som var i ferd med å skje.

- Vi mottok ingen varsling om den første videoen. Klippet med skyteepisoden ble ikke innrapportert før etter én time og tre kvarter. Brukerkontoen ble deaktivert 23 minutter etter at vi mottok den første meldingen om drapsvideoen. Vi vet at det ikke er bra nok, skriver Osofsky.

Dette skjedde på Facebook i tilknytning til drapet lokal tid søndag, ifølge Facebook:

  • 11:09 - Første video lastet opp. Stephens forteller at han skal drepe noen. Ble ikke rapportert inn.
  • 11:11 - Andre video lastet opp. Godwin senior skytes.
  • 11:22 - Mistenkte tilstår drapet direkte på Facebook. Sender direkte i fem minutter.
  • 11:27 - Direktesendingen avsluttes og blir rapportert inn.
  • 12:59 - Skytevideoen rapporteres inn.
  • 13:22 - Brukerkontoen deaktiveres og videoene er fjernet.