MER OVERVÅKING:  Med nye virkemidler vil Facebook finne ut hvor du «klikker» til enhver tid.  Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
MER OVERVÅKING: Med nye virkemidler vil Facebook finne ut hvor du «klikker» til enhver tid. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

Facebook vil vite hvor du «klikker» til enhver tid

Varsler mer overvåking av brukerne.

(Dagbladet): I hvor stor grad Facebook overvåker brukerne sine har vært et stadig tilbakevendende tema, og det er godt kjent at nettstedet bruker stadig nye triks for å analysere hvordan nettstedet brukes.

Nå varsler analysesjefen i Facebook, Ken Rudin, at de jobber med å utarbeide en funksjonalitet som gjør det mulig å vite hvor brukerne har musepekeren inne på sida til enhver tid. Det bekrefter han til Wall Street Journal.

Funksjonen blir foreløpig bare testet, men dersom funksjonen blir tatt i bruk vil Facebook kunne vite hvor du peker på skjermen, hvor lenge du holder musepekeren over hvert element inne på sida og hvor lenge alt er synlig i nyhetsstrømmen din.  

Informasjonen som Facebook samler inn sendes til et senter for dataanalyse, som er tilgjengelig for selskapet av flere grunner - alt fra produktutvikling til reklameformål.

Rudin forteller at Facebook samler inn to typer av informasjon, demografisk og brukeroppførsel. Rudin mener de pågående testene vil være et godt middel for å utvide selskapets kunnskap om brukeroppførsel.

- Jeg kan ikke love at vi kommer til å ta dette i bruk etter testingen, men vi får trolig vite det i løpet av noen måneder, sier Rudin til Wall Street Journal.