Facebooks nye tjeneste vil se gjennom bildene på telefonen din

Men i Norge er den mest sannsynlig ulovlig.

NY TJENESTE: Sist ut av Facebooks mange tjenester er Photo Magic, som kan gjenkjenne vennene dine for deg på bilder. Her er grunnlegger Mark Zuckerberg på en utviklerkonferanse i San Francisco i mars. Foto: NTB Scanpix
NY TJENESTE: Sist ut av Facebooks mange tjenester er Photo Magic, som kan gjenkjenne vennene dine for deg på bilder. Her er grunnlegger Mark Zuckerberg på en utviklerkonferanse i San Francisco i mars. Foto: NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Både Google og Facebook lanserer i disse tider enda flere funksjoner som benytter seg av såkalt ansiktsgjenkjenning.

De siste ukene har Facebook latt utvalgte brukerland teste funksjonen Photo Magic inne i meldingstjenesten Messenger, skriver blant andre Tek.no.

Photo Magic tilbyr å bla seg gjennom de ferskeste bildene du har tatt med telefonen din, gjenkjenne hvilke venner du har tatt bilde av og la deg dele de aktuelle bildene med dem.

- Vi ser at det er veldig populært å sende bilder over Messenger. Rundt 9,5 milliarder bilder ble sendt på Messenger bare forrige måned. Det er en raskere vekst enn den meget raske veksten Messenger selv opplever, sier produktdirektør Peter Martinazzi til TechCrunch.

Ulovlig? Men tjenesten kan være ulovlig i Norge, så vel som en rekke andre europeiske land:

Siden 2012 har nemlig Facebooks ansiktgjenkjenning vært stengt for europeisk tilgang, siden mange land har erklært teknologien som ulovlig.

- Det er et veldig mektig verktøy og det er ikke klart ennå hvordan det egentlig fungerer, uttalte Datatilsynet-direktør Bjørn Erik Thon da.

Foreløpig er Datatilsynet usikker på lovligheten av den nye tjenesten.

- Vi må først se hvilke valg Facebook vil gjøre i Europa og spesielt hvordan det irske datatilsynet vil reagere på en eventuell implementering av denne typen tjenester, sier fagdirektør Atle Årnes til Aftenposten.

Dette siden nordmenns personvernrettigheter på Facebook følges opp av irsk datatilsyn, fordi Facebook har sitt europeiske hovedkontor der.

Nye tjenester Facebook lanserer stadig små nyheter av funksjoner som skal gjøre sosiale medier-bruken enda mer behagelig.

Nylig lanserte de et eget varsel for kontoer som sto i fare for å ha blitt tuklet med av hackere med statlig støtte.

Også appen Moments er ny av året, og skal gjøre det enklere å dele bilder fra en felles opplevelse med en begrenset gruppe Facebook-venner.

Den sosiale giganten slår for øvrig stadig nye rekorder: I august var første gang én milliard mennesker brukte Facebook på samme dag.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram