Faces

Drikke for å lage musikk for å drikke til.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: På generelt grunnlag kan man si at forseggjorte bokssett fra retroselskapet Rhino er uovertrufne humørløftere. Når et av rockhistoriens mest løsslupne, uhøytidelige, øl- og whiskytørste feelgoodband får den ultimate «4 cd-er-og-essay-av-David Fricke»-behandlingen, møtes munnvikene bak i nakken.

Faces oppsto på restene av The Small Faces. Ron Wood og Rod Stewart ble hentet inn fordi de var like spinkle og små og tørste som Ronnie Lane, Ian McLagan og Kenney Jones. Musikken deres hørtes ut, forenklet oppsummert, som en litt fuktig og hyggelig Rolling Stones-øving: groovy rock med røtter i blues og country, flotte originallåter og fine coverversjoner, spilt med sjarmerende omtrentlighet og mye kjærlighet. Riktignok er boksen rotete sammensatt, med albumspor, BBC-opptak, singler og outtakes i fullstendig ukronologisk rekkefølge. Men i henhold til bandets spontane grunnholdning, er det kanskje riktig.

For øvrig også en boks man kan le av. Bakerst i tekstheftet har Ian McLagan transkribert det hysteriske fyllerøret som innleder den uutgitte versjonen av John Lennons «Jealous Guy» («I'm gonna shag my snare drum!»). Må både høres og leses.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer