Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Factory Girl»

Spennende miljø, uspennende film.

«Factory Girl» forteller den tragiske historien om Edie Sedgwick, overklassepiken fra California som ble Andy Warhols muse og Factorymiljøets maskot. Det er en historie breddfull av kunst, fest, sex, dop, rock’n’roll - og død.

Med andre ord alt som skal til for å lage et interessant og spennende drama.

Hickenloopers film begynner greit nok, men det går snart utforbakke, både for stakkars Edie, og for filmen for øvrig. Klisjeene hoper seg opp og det topper seg når Hayden Christensen dukker opp i rollen som Bob Dylan.

Hvis du syntes kjærlighetsscenene i «Attack of the Clones» var pinlig, er det ingen ting mot det den unge Darth Vader presterer her. Pinlig. Andy Warhol var kanskje en blodsuger og et dass, men at han var så fullstendig kynisk og usjarmerende som Guy Pearce framstiller ham her, tviler jeg på.

Sienna Miller klarer merkelig nok å holde en viss stil selv om alt rundt henne raser sammen. Men det er ikke nok til å redde dette prosjektet fra havari. Frk. Miller hadde fortjent en bedre film. Det hadde stakkars Edie Sedgwick også. Null bonus.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media