- Faen at du er så hyggelig

Trygve Rønningen slutter i TV 2. - Jeg slutter fordi vi er uenige om veivalget. Jeg har ingenting imot Kåre Valebrokk. Det siste jeg sa til ham da vi gikk ut døra i dag, var «Faen at du er så hyggelig».

TV 2s program- og planleggingssjef Trygve Rønningen sa opp jobben sin i dag. Han har tre måneders oppsigelse, men fratrer stillingen i løpet av noen uker.

- Jeg tilhørte dem som vil holde fast i kursen vi hadde. Det var saklig uenighet. Jeg har tenkt på dette i flere uker. Det er ikke en enkeltårsak til at jeg forlater TV 2, men en dyptgående vurdering, sier Rønningen til Dagbladet.

- Jeg føler at underholdningen på hverdager blir nedprioritert.

Må bremse

Det har dannet seg to grupperinger i TV 2. De som vil ha mer nyheter, aktualitet og debatt, og de som er redde for at TV 2 skal bli for lik NRK. Det er bare tre dager siden Kåre Valebrokk ga viseadministrerende direktør Finn H. Andreassen valget mellom å bli sparket eller å si opp jobben sin med øyeblikkelig virkning. Andreassen sa opp.

- TV 2 må vel bli svekket når flere profilerte medarbeidere forsvinner?

- Det bør egentlig Kåre Valebrokk svare på. Men det er klart at han har behov for å bremse dette. Det bør ikke gå så mange flere programskapere.

- Jeg har ingenting personlig imot Kåre Valebrokk. Han er en meget hyggelig kollega.

Rønningen ble ansatt i TV 2 i 1991. Han har vært prosjektleder, seniorprosjektleder og programleder for en rekke programmer på TV 2. Han har blant annet vært programleder for «Jeopardy».

- Jeg er litt usikker på hva jeg skal gjøre nå. Jeg har noen alternativer, og skal tenke i noen dager. Men jeg er ganske sikker på at jeg ikke blir arbeidsledig, sier Rønningen.

SLUTTER: TV 2s program- og planleggingssjef Trygve Rønningen sa opp jobben sin i dag. - Jeg føler at underholdningen på hverdager blir nedprioritert.