Eurovision-finalen

- Faen meg det dårligste jeg har hørt

Madonnas sure sang gjorde Per Sundnes forbannet.

MADONNA: Ikke alle var imponert over det den aldrende popdronningen presterte fra scenen under Melodi Grand Prix: Video: NRK. Klipp: Kristoffer Løkås/Dagbladet TV Vis mer

Høydepunktet under gårsdagens Eurovision-finale i Tel Aviv skulle være Madonna. Popikonet skulle drysse stjernestøv over Europa, men det ble noe helt annet enn glam, glitter og konfetti vi fikk.

MGP-entusiast og mangeåring MGP-general i NRK - og Madonna-fan - Per Sundnes er ikke nådig i omtale av Madonna etter gårsdagens opptreden.

Fikk proseccoen i halsen

- Det er faen meg det dårligste jeg har hørt. Her kommer Madonna og serverer oss dette. Mener hun at vi europeere skal ta til takke med noe sånt, med dette, spør Per Sundnes.

Han så, i likhet med 200 millioner andre tv-seere, finalen - og satte prosecco-boblene i vrangstrupen.

- Madonna er yppersteprestinnen av sing- og playback. Hun er dronninga av alle vokalhjelpemidler, så hvorfor tok hun ikke med «Like a Prayer»-kassetten og mimet. Da ville vi blitt skånet for dette, sier Sundnes til Dagbladet.

- Kveldens dårligste artist

Per Sundnes spør seg selv hva som skjedde, og blir svar skyldig. Noen stor vokalist har hun aldri vært, hevder han. Derfor er hun også kjent for å «kamuflere» seg med korister, autotune og playback - alt som kan hjelpe til.

- Madonna var kveldens dårligste artist, slår Sundnes fast.

ELENDIG: Per Sundnes likte svært dårlig Madonnas opptreden under MGP-finalen. Foto: Lars Eivind Bones
ELENDIG: Per Sundnes likte svært dårlig Madonnas opptreden under MGP-finalen. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

- Hun er 61 år, og synger som en 61-åring. Noen fantastisk sanger har hun aldri vært. Madonna er ikke som fin rødvin, hun blir ikke bedre med åra. Hun skulle heller hatt ordentlig playback. Hva fikk henne til å synge uten hjelpemidler på en så stor scene? Ufattelig, sier Sundnes.

- Har sin egen kult

Mange har kommentert Madonnas elendige opptreden på nett og i ulike medier. Men Per Sundnes tror ikke det betyr noe negativt for hennes karriere og hennes nye album.

- Hun har sin egen kult, sier han.

- Dessuten er det ingen i USA som bryr seg om, eller ser MGP-finalen. Madonna er litt «bygone», hennes tid er over, uansett. «Like a Prayer» i går var så elendig at jeg ble sur og lei. Det er ikke den versjonen jeg vil huske av låta, sier Sundnes.

11 millioner kroner

Han hadde, i likhet med de fleste, store forventninger og forhåpninger til Madonnas opptreden etter at 26 land hadde presentert sine artister. 1,3 millioner dollar skulle hun ha for å kaste glans, det er vel elleve millioner kroner - penger som visstnok skal ha kommet fra den lokale milliardæren Sylvan Adams.

- Gi meg en million dollar, så skaffer jeg hvem det skal være, sier Sundnes.

- Alle de store artistene koster det, Beyoncé inkludert. Nei, dette ble bare tull, sier Sundnes, som tre ganger på 2000-tallet har møtt Madonna.

- Jeg synes hun var kul, litt usikker og nervøs. Drakk te med henne også en gang. Hun er jo bare et menneske, hun også.