- Faen. Tror du vi driver et loppemarked?

Norske «En ganske snill mann» kjemper om filmpris i Berlin. Se den nye traileren her!

||| (Dagbladet): Hans Petter Molands og hans siste filmprosjekt, komedien «En ganske snill mann», kjemper om den prestisjetunge prisen for beste film — Gullbjørnen — under filmfestivalen i Berlin som åpner i dag.   Trailerslipp Og i dag ble omsider traileren til filmen, som har norgespremiere 19. mars, sluppet. 

• Se flere filmtrailere på Dagbladets filmsider.

Dette er første gang på 15 år at en norskspråklig film er tatt ut til hovedkonkurransen under Berlinalen.

Men den får sterk konkurranse. Også Noah Baumbachs «Greenberg» med Ben Stiller; Michael Winterbottoms «The Killer Inside Me» med Casey Affleck og Jessica Alba, samt Roman Polanskis «The Ghost Writer» stiller til start.

— Det er fantastisk hyggelig at en komedie fra Alnabru skal delta i hovedkonkurransen i Berlin. Jeg er utrolig glad, ikke minst for de mulighetene filmen kan få internasjonalt på grunn av dette, har Moland tidligere uttalt.

Moland var også Gullbjørnen-nominert med «The Beautiful Country» i 2004.
  Ingen revisorfilm Den ganske snille mannen er Ulrik; en aldrende kriminell som har sont ferdig en 12 år lang fengselsstraff. Han gestaltes av svenske Stellan Skarsgård, som er omringet av norske navn som Aksel Hennie, Bjørn Floberg, Bjørn Sundqvist og Kjersti Holmen.

Filmen het opprinnelig «Regnskap». Årsaken til tittelskiftet er at Moland og produsentene mente det bare var revisorer som frivillig ville gå på en slik kinovisning.

— Den nye tittelen kom naturlig, siden han er en ganske snill mann. Det er likevel en forskjell på å være ganske snill og å være snill. Det er en veldig viktig modifisering i dette ganske'et. Det er som forskjellen på å være trofast mot kjæresten, og å være 99 prosent trofast, uttalte Moland.