Færøvik, Torbjørn

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg slapper av når jeg skriver; det er nesten like godt som å sitte på en stubbe i en norsk høstskog og drikke svart kaffe. Og det er godt! Dessuten følte jeg at jeg hadde noe på hjertet. Jeg har brukt store deler av mitt voksne liv til å ferdes blant andre folkeslag, og boka har gitt meg anledning til å gå i dybden. Det var ikke alltid så lett i NRK.

Min beste leseropplevelse:

- Jeg har hatt mange store leseropplevelser, og det er ikke så lett å trekke fram en spesiell. Men akkurat nå koser jeg meg med Mark Twains «Following The Equator. A Journey Around the World». Boka ble skrevet i 1895, men gir stort utbytte den dag i dag. Mark Twain var gjennomsyret av fortellerglede - og i tillegg var han kunnskapsrik. Ofte en vanskelig kombinasjon.

Slik liker jeg å jobbe:

- Jeg kan skrive når jeg vil og hvor jeg vil. Etter 25 år i fast arbeid nyter jeg friheten. De beste skrivestundene har jeg på hytteterrassen i Drøbak. Gjerne i solnedgangen...

Mitt forhold til Internett:

- Omtrent som mitt forhold til alkohol. Jeg kan avstå i dagevis, men iblant smaker det godt å stikke innom mine favorittsider. De handler for det meste om Asia.

Ellers er jeg en flittig leser av utenlandske aviser og tidsskrifter. De er et utmerket middel mot den norske nærsyntheten.

E-postadresse:

faeroevi@online.no

Dagbladet :på nettet 26.08.1999