17. mai

Færre fulgte NRKs 17. mai-sending

Seertallene tar et kraftig stup for NRKs folkekjære nasjonaldagssending, «Gratulerer med dagen».

HURRA - MED BISMAK: Færre fulgte NRKs og programlederne Nadia Hasnaouis og Christian Strands 17. mai-sending i år. Foto: Berit Roald / NTB
HURRA - MED BISMAK: Færre fulgte NRKs og programlederne Nadia Hasnaouis og Christian Strands 17. mai-sending i år. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert

Sendingen gikk som tradisjonen tro på NRK fra klokka 7.50. Selv om folk på Øst- og Sørlandet fikk en regnfull 17. mai. Coronarestriksjoner og dårlig vær i deler av landet gjorde at mange feiret innendørs.

Likevel var det hele 41 000 færre seere enn i fjor som fikk med seg sendingen.

I det første pandemiåret, 2020, toppet det seg klokka 12.00 da hele 770 000 nordmenn fulgte ivrig med på fellessang av «Ja, vi elsker» og NRKs nasjonaldagssending.

I år var det enda en annerledes 17. mai, også på skjermen da bare 659 000 fulgte med på fellessang av nasjonalsangen. Tallene viser en nedgang på hele 14,41 prosent.

«Gratulerer med dagen» ble i år sendt direkte fra Akershus festning med programledere Nadia Hasnaoui og Christian Strand.

Til tross for at Oslos gater var folketomme, var programlederne på plass med oslobunader og delte sin lettelse av å være ute av hjemmekontoret.

Ifølge medieanalytiker i NRK, Maren Eline Fossan, kan de lave tallene skyldes en kortere sending.

- Sendingen i 2020 varte lenger, til kl. 17, mens årets sending varte bare til 15.35. Dermed ble dekningen høyere i 2020, forteller Fossan.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer