Debatt: Helsekø

Færre i helsekø med Frp

De tre siste årene har vi redusert helsekøen med 80.000 mennesker.

VIL HELSEKØENE TIL LIVS: Formann i Fremskrittspartiets ungdom, Bjørn-Kristian Svendsrud, på Frp's landsmøte tidligere i år. Foto: Dan P. Neegaard / NTB Scanpix
VIL HELSEKØENE TIL LIVS: Formann i Fremskrittspartiets ungdom, Bjørn-Kristian Svendsrud, på Frp's landsmøte tidligere i år. Foto: Dan P. Neegaard / NTB ScanpixVis mer
Meninger

Frp har alltid vært tydelige på at vi vil den rødgrønne helsekøen til livs, og det har vi virkelig gjort de siste tre årene.

Frp setter mennesker over systemer, øker pasientenes valgfrihet og åpner opp for flere aktører, og gjør det som er best for Norges pasienter.

Under Arbeiderpartiet økte helsekøen med 80.000 mennesker. Det er 80.000 mennesker som måtte vente unødvendig lenge på sin behandling, og som kanskje måtte sette livet på vent og leve i usikkerhet. Det vitner om en kald politikk der de rødgrønne mener det er bedre at helsekøen øker enn at man benytter seg av ledig kapasitet hos de private, som i mange tilfeller kan gjøre behandlingen billigere og mer effektivt.

Tidligere ble sykehusene målt på de økonomiske resultatene, noe som tvang sykehusene til å se på pasienter som en utgift framfor en inntekt. Vi har ønsket å snu den tankegangen med å endre systemet slik at pasientene i større grad blir ansett som inntektskilder.

Vi tenker nytt for å gjøre behandlingen bedre i hele landet, og vi har lyktes; de tre siste årene har vi redusert helsekøen med 80.000 mennesker, og ventetiden har gått ned med hele 12 dager. Aldri har gjennomsnittet for å vente på en behandling vært så kort som nå.

De rødgrønne bortforklarer denne utviklingen med at vi behandler færre. Det er ikke riktig, de tre siste tre årene så har vi hatt en økning av antall behandlinger og utredninger, samtidig som helsekøene har gått ned.

Vi har løsningene for morgendagens pasientbehandling, og med Frp i regjering kan vi garantere at helsekøene vil fortsette å synke.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.