Færre på sykehus

Tre ungjenter havnet på sykehus, og 326 fans ble behandlet på stedet av Røde Kors under Backstreet Boys-konserten i går kveld. I fjor var de hysteriske tilstandene enda verre.

Da ungpikeidolene spilte i Oslo Spektrum i fjor vinter, ble 360 ungdommer skadd, og 12 av dem måtte på sykehus.

- I kveld er det langt roligere. Vi har fått inn færre skadde enn vi hadde regnet med - til tross for at publikum er mye større i år, sier operativ leder i Røde Kors, Karina Spilde.

Hun kan ikke opplyse hva slags skader de tre jentene som ble kjørt til sykehus hadde.

I går var det 8 000 tilskuere i Oslo Spektrum, mot cirka 5 500 i fjor.

Utmattet

Røde Kors var på plass med 60 hjelpearbeidere, deriblant en lege, i konserthallen. De fleste av de skadde ungdommene kom seg relativt fort når vaktmannskapene fikk berget dem ut av folkeklyngene. Endel besvimte og måtte bæres ut på båre.

- De fleste er rett og slett totalt utmattet. Vi gir dem litt å drikke, og sørger for at de holder varmen. Mange begynner å fryse når de kommer seg ut av folkemengden, sier Karina Spilde.

Ut på båre

Karianne Salvesen (16) fra Bergen måtte få hjelp av Røde Kors-folkene et stykke ut i konserten.

- Jeg ble klemt så fast at jeg trodde jeg ikke skulle få puste, forteller hun til Dagbladet.

Karianne klarte selv å signalisere at hun trenge hjelp, og hun fikk drikke og roe seg ned på Røde Kors-bakrommet. Deretter kastet hun seg ut i folkehavet foran scenen igjen.

- Men venninnene mine måtte bæres ut på båre, og nå finner jeg dem ikke igjen, sier hun.
Opplevelsen har likevel ikke gjort henne redd.

- Backstreet Boys er verdt det! Jeg har hatt billett i et halvt år, og reist helt fra Bergen. Nick er best, han er kjempesøt! ler Karianne, fremdeles temmelig utmattet etter påkjenningen med å se sine idoler i levende live.