Omleggingen fra FM til DAB:

Færre radiolyttere etter DAB-omleggingen

64 prosent av nordlendingene hører radio etter slukking, mot 74 prosent før, viser nye tall.

DAB-RADIO: Etter FM-slukkingen i Nordland 11. januar, er det færre som hører på radio nå enn før. Enkelte trenger tid til å gjøre omstillingen, forklarer Digitalradio Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 
DAB-RADIO: Etter FM-slukkingen i Nordland 11. januar, er det færre som hører på radio nå enn før. Enkelte trenger tid til å gjøre omstillingen, forklarer Digitalradio Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

– Vi ser at innbyggerne holder på radiovanene sine og blir med radio over på digitale plattformer. Lyttingen går noe ned, det er som forventet. I et stort teknologiskifte er det naturlig at enkelte trenger tid til å gjøre omstillingen, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge som representerer riksdekkende radiokanaler.

Riksdekkende radiosendinger forsvant fra FM-nettet i Nordland 11. januar, og Kantar TNS har kartlagt lyttingen etter den første FM-slukkingen.

Kartleggingen viser at den totale andelen DAB-radioer i Nordland er 224.000, mot 165.000 før FM-slukkingen. Den totale radiolyttingen har gått ned fra 74 prosent til 64 prosent.

NRK har slukket sitt FM-nett i Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal. De kommersielle riksdekkende radiokanalene har også slukket sine FM-sendere i Nordland, og gått over til DAB.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer