Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Omleggingen fra FM til DAB:

Færre radiolyttere etter DAB-omleggingen

64 prosent av nordlendingene hører radio etter slukking, mot 74 prosent før, viser nye tall.

DAB-RADIO: Etter FM-slukkingen i Nordland 11. januar, er det færre som hører på radio nå enn før. Enkelte trenger tid til å gjøre omstillingen, forklarer Digitalradio Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix 
DAB-RADIO: Etter FM-slukkingen i Nordland 11. januar, er det færre som hører på radio nå enn før. Enkelte trenger tid til å gjøre omstillingen, forklarer Digitalradio Norge. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix  Vis mer

– Vi ser at innbyggerne holder på radiovanene sine og blir med radio over på digitale plattformer. Lyttingen går noe ned, det er som forventet. I et stort teknologiskifte er det naturlig at enkelte trenger tid til å gjøre omstillingen, sier Ole Jørgen Torvmark, daglig leder i Digitalradio Norge som representerer riksdekkende radiokanaler.

Riksdekkende radiosendinger forsvant fra FM-nettet i Nordland 11. januar, og Kantar TNS har kartlagt lyttingen etter den første FM-slukkingen.

Kartleggingen viser at den totale andelen DAB-radioer i Nordland er 224.000, mot 165.000 før FM-slukkingen. Den totale radiolyttingen har gått ned fra 74 prosent til 64 prosent.

NRK har slukket sitt FM-nett i Nordland, Trøndelag og Møre og Romsdal. De kommersielle riksdekkende radiokanalene har også slukket sine FM-sendere i Nordland, og gått over til DAB.

I en undersøkelse utført av Norges Lastebileier-Forbund (NLF) blant sine medlemmer i disse fylkene oppgir 75,4 prosent at DAB-dekningen oppleves som dårligere enn FM-dekningen var før slukking.

– Når tre av fire yrkessjåfører opplever at radiodekningen nå er dårligere enn før, bør det gå en alarm hos myndighetene. Dette kan i verste fall føre til at viktige meldinger ikke når fram når det står om liv, sier administrerende direktør i NLF, Geir A. Mo.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media