BYENS KONGE: Tegneserieskaper Flu Hartberg er hekta på å tegne byer fulle av folk. 
Foto:Steinar Buholm / Dagbladet.
BYENS KONGE: Tegneserieskaper Flu Hartberg er hekta på å tegne byer fulle av folk. Foto:Steinar Buholm / Dagbladet.Vis mer

- Færre stygge folk i barneboka

Tegneserieskaper begrenser antall hårete nesebor.

Les anmeldelsen av «Borte vekk i byen» her.

(Dagbladet): Tegneserieskaper Flu Hartberg er mest av alt kjent for den populære serien «Fagprat» i Dagbladet. Den er mest av alt kjent for å være full av skikkelig stygge typer.

- Ja, jeg har en forkjærlighet for hårete nestebor, mye tannkjøtt og sprukken hud. Det blir det mindre av nå, ler Hartberg.

Inspirert av sønnen For nå har Hartberg tegnet og skrevet sin første barnebok. Insiprasjonen heter Otto. Han er bare to år, men har allerede klart å gi pappa Flu et spark i baken. Etter å ha planlagt barnebok i flere år, er det Otto som har inspirert Hartberg til å fullføre prosjektet.

Resultatet er klart. «Borte vekk i byen» er ei peke- og myldrebok.

Peke, lete, spille Boka, utgitt på Cappelen Damm, er full av utbrettbare, detaljrike tegninger av bymiljøer fulle av mennesker.

- Til hver tegning hører oppgaver som oppfordrer barna til å lete etter detaljer, for eksempel en robot på rømmen, Konrad Tyv eller Dracula. Ja, det kan minne om «Hvor er Willy», bare med flere oppgaver og den kan brukes som et spill, sier Hartberg.

Hovedpersonen i boka heter selvsagt Otto. Han er tissatrengt og leter etter en do. 

Jo flere tog, jo bedre - Sønnen min har vært med og bidratt undervegs. Jeg har forstått at jo flere busser og tog i tegningene, jo bedre. Men mest av alt har jeg tenkt på hva jeg sjøl liker, ler Hartberg.

Og det Hartberg virkelig liker å tegne, det er byer. Fulle av liv.

Som en liten hilsen til andre fedre røper han at han har gjemt Beatles- og Pink Floyd-referanser i tegninger.

- Det er bare å lete! sier han.