DEBATT

NKVTS:

Faglig styrke og integritet ved Folkehelseinstituttet

Vi ser at NKVTS beskriver seg selv slik vi gjerne beskriver oss selv: Et faglig uavhengig og tverrfaglig kunnskapssenter. Vi ser også at NKVTS er opptatt av at de ikke bare jobber med helse. Det gjør heller ikke Folkehelseinstituttet.

SVARER NKVTS: Vi opplever at alle har en felles ambisjon - å utvikle ny og nyttig kunnskap for samfunnet, skriver Camilla Stoltenberg (bildet) og Trygve Ottersen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix
SVARER NKVTS: Vi opplever at alle har en felles ambisjon - å utvikle ny og nyttig kunnskap for samfunnet, skriver Camilla Stoltenberg (bildet) og Trygve Ottersen. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Regjeringen skal beslutte ny organisatorisk tilhørighet for Nasjonalt kunnskapssenter om vold og traumatisk stress (NKVTS). I Dagbladet 4. november advarer ledere i NKVTS mot innlemmelse i Folkehelseinstituttet. Det er ikke Folkehelseinstituttet som fatter beslutningen om NKVTS’ fremtidige plassering. Det er heller ikke vi som har tatt initiativ til prosessen de står i nå. Slik myndighet har vi ikke. Vi vil imidlertid kommentere deres beskrivelse av Folkehelseinstituttet, og forsøke å rette opp noen misforståelser.

Vi ser at NKVTS beskriver seg selv slik vi gjerne beskriver oss selv: Et faglig uavhengig og tverrfaglig kunnskapssenter. Vi ser også at NKVTS er opptatt av at de ikke bare jobber med helse. Det gjør heller ikke Folkehelseinstituttet. Vi er opptatt av at gode liv først og fremst skapes utenfor helsesektoren, og vi legger stor vekt på tverrfaglighet og sektorovergripende analyser og tiltak.

FHI har nærmere 300 medarbeidere som arbeider med forskning. Vi jobber på mange felt, som smittevern, miljømedisin, psykisk helse, barn og oppvekst, migrasjonshelse, ikke-smittsomme sykdommer, helsetjenesteforskning, velferdstjenesteforskning, rus og avhengighet, tobakk og alkohol, og global helse. Det er sterke tverrfaglige miljøer som omfatter de fagområdene NKVTS rommer i tillegg til flere andre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer