«Fairytale» i toppsjiktet over beste Eurovision-låt noensinne

Slik skal Rybak hylles.

(Dagbladet): Til neste år kan Eurovision Song Contest feire 60-årsjubileum, og man kan trygt si at musikken som har blitt servert gjennom konkurransen har vært alt fra solide poplåter til mindre suksessfulle sanger.

I begynnelsen av mars ble Eurovision-fansen spurt om hvilke låter de mener er tidenes beste bidrag i konkurransen.

Over 800 henvendelser kom inn, og sett fra resultatlista som Visit Copenhagen har publisert, kommer det fram at norske Alexander Rybak med låta «Fairytale» kommer inn på en solid fjerdeplass. Artisten ligger rett bak ABBA på tredjeplass, Olsen Brothers på andreplass og Johnny Logan på førsteplass.

Turistattraksjon Selv deltok, og vant Rybak i Eurovision i 2009. Med sine 387 poeng, står han også som den artisten med høyest poengsum i Eurovision-historien noensinne. Det er kanskje ikke rart at han nå er blant dem som skal hylles i Danmark i mai.

Fra 28. april til 10. mai får det danske folk og tilreisende mulighet til å oppleve en åtte meters lang banner mellom Kongens Nytorv og Rådhusplassen i sentrum av København. Den er til hyllest for de ti beste bidragene som ble stemt fram. 

Rybak selv synes det er stor stas at han og låten «Fairytale» er blitt stemt fram.  

- Det er hyggelig at min prestasjon lever videre. Jeg tenker jo alltid fremover, og da kan man glemme å klappe seg på skulderen, skriver han i en SMS til Dagbladet.  

- Mine idoler I Eurovision-sammenheng handler det ofte om å slå Sverige. Nå synes Rybak derimot det er ekstra gøy å havne i tet-kvartetten med store artister som ABBA og Johnny Logan.  

- En ting er å vinne konkurransen, men en annen ting er å se at den tas imot i selskap med mine store idoler. Det er fantastisk! skriver han.

Ingen av de andre låtene som er stemt fram er blant hans egne favoritt Eurovision-bidrag. Han trekker blant annet fram det norske bidraget til Keep of Kalessin som sin favoritt. Bandet fra Trondheim deltok selv i Melodi Grand Prix året etter Rybak, og nådde tredjeplass i finalen med «The Dragontower».

- Også heiet jeg på Didrik (Solli Tangen journ.anm) da, og jeg er for alltid fan av de russiske bestemødrene, skriver Rybak.

Slik ser lista på topp ti ut:

1. Hold me now (Johnny Logan, Irland)
2. Fly on the Wings (Olsen Brothers, Danmark)
3. Waterloo (ABBA, Sverige)
4. Fairytale (Alexander Rybak, Norge)
5. Save your kisses for me (Brotherhood of Man, UK)
6. Halleluja (Milk & Honey, Israel)
7. My number one (Helena Paparizou, Hellas)
8. Ein bißchen Frieden (Nicole, Tyskland)
9. Ne partez pas sans moi (Celine Dion, Sveits)
10. Hard rock Halleluja (Lordi, Finland)