Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Fairytales For Hard Men

Forutsigbart nok havner denne terningen på fem, men glem den. Musikken, tekstene og den poetiske soulnerven til Jackie Leven er det som teller. Han er ikke rockens framtid, men for noen av oss dustene er han fortsatt helok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Leven er for tida i Norge på en solokonsertturné, hørte ham på Dixie i Oslo forrige uke. Det var lunt & greit, men neste gang vil vi gjerne høre mannen med full bandrigg, sånn som på skivene.

Leven aleine er familiehygge. Med band - kanskje han og gamle Doll by Doll (som 18 har hørt om) kommer til høsten - gleder vi oss mer til.

På «Fairytales For Hard Men» viser Leven nok en gang evnen til å binde sammen det dypt lyriske og svartstemte med duvende melodibølger tuftet på keltisk musikk.

Patriotisk må vi nevne en sterk Rolf Jacobsen-tolkning av den amerikanske poeten Robert Bly, satt i scene med Levens minimalistiske trusler. Fint!

Hele Norges coronakart