DEBATT

Hatkriminalitet:

Faisa ble utsatt for hatkriminalitet på Tøyen

Det får Tøyen-beboerne til å reagere. I dag markerer lokalbefolkningen at de står sammen med Warsame, og mot hat og rasisme.

BLE ANGREPET: - Faisa Warsame var på vei ut fra Kiwi på Tøyen, da en person gikk til verbalt og fysisk angrep på henne, skriver artikkelforfatter. Foto: Privat
BLE ANGREPET: - Faisa Warsame var på vei ut fra Kiwi på Tøyen, da en person gikk til verbalt og fysisk angrep på henne, skriver artikkelforfatter. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Forrige lørdag ble en kvinne utsatt for hatkriminalitet i nærheten av sitt hjem på Tøyen. Oslo politidistrikt forventer at omfanget av slike saker vil øke i tiden framover. Dette bør få varsellampene til å blinke hos oss alle.

Faisa Warsame var på vei ut fra Kiwi på Tøyen, da en person gikk til verbalt og fysisk angrep på henne. Det som skulle være en ordinær tur til butikken, endte opp med armen ut av ledd og frykt for egen trygghet.

Det hele startet med at en person begynte å skrike grovt rasistiske og muslimfiendtlige skjellsord til Warsame fra passasjersetet i en bil. Kort tid etter sprang vedkommende ut av bilen og gikk til fysisk angrep på henne.

Hun forsøkte å dra sløret av hodet til Warsame, før hun hoppet inn igjen i bilen, og kjørte vekk. Warsame sto igjen med varene hun hadde handlet spredt på bakken, armen ut av ledd og i sjokk.

Det var ingen tilfeldighet at Warsame ble angrepet. «Ta av den jævla tingen du har på hodet, din j**** n****h***», var noe av det angriperen ropte. Selv om motivet ikke var til å misforstå, etterlater hendelsen likevel noen spørsmål både hos Warsame og hos mange i lokalbefolkningen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer