<strong>FAKKELTOG:</strong> «Jul i Blåfjell», her fra scenen, vekker stadig sterke følelser i det norske folk.
FOTO: ROLF M. AAGAARD .
FAKKELTOG: «Jul i Blåfjell», her fra scenen, vekker stadig sterke følelser i det norske folk. FOTO: ROLF M. AAGAARD . Vis mer

Fakkeltog for å få «Jul i Blåfjell» tilbake på NRK

Forlanger å få adventsuksessen tilbake på tv - i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): NRKs Facebook-side har flommet over av unge voksne som klager over at verken «Jul på Månetoppen» eller «Jul i Blåfjell» skal sendes på tv denne jula.

Engasjementet har gått så langt at det på lørdag skal arrangeres et fakkeltog gjennom Karl Johan til støtte for de populære juleseriene. Ifølge arrangementet på Facebook skal 350 personer ta del i fakkeltoget. 

En av arrangørene, Henriette Eilertsen, sier til NRK at aksjonen begynte med et bilde på sosiale medier. 

- Det begynte med at et bilde ble delt på Facebook. Så tok det veldig av og folk var positive, sier hun 

Eilertsen er klar over at både «Jul på Månetoppen» og «Jul i Blåfjell» kan ses på nett-tv - men det blir ikke det samme, hevder hun. 

- Vi har fått litt kritikk, at man kan se det på nett og sånn. Men det er dette med å samle hele det norske folk rundt tv-skjermen.

«Jul i Blåfjell» ble vist for første gang på NRK i 1999, og i reprise i fire år i tida som fulgte, sist gang i 2011. Adventskalenderen fikk også en oppfølger i 2002, «Jul på Månetoppen», som også ble sendt i reprise, sist i 2010.

- Dette er jo en årlig diskusjon, hva som er julekalenderen, har Hildri Gulliksen, sjef for NRK Super, fortalt Dagbladet. 

- Mange voksne har et ønske om nostalgi i førjulstida, og det er ikke vanskelig å forstå. Men NRK Supers viktigste oppdrag handler om å gi barn historier som handler om dem, som speiler et samfunn de kan kjenne igjen. I dag vokser barn opp i et flerkulturelt Norge. Det er viktig for oss å speile dette og inkludere alle barn, sier hun. 

- Men dere har jo flere kanaler?

- Dette dreier seg ikke om mangel på sendetid. Det er et økonomisk prioriteringsspørsmål og et innholdsvalg, vi har ikke rettighetene til dette, svarer Gulliksen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer