Fakkeltog med én deltaker

Unge tamiler setter fyr på seg selv for å vekke engasjement. Tamilske foreldre i Norge er redde for hva deres unger kan finne på.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

På under en måned har minst åtte unge tamiler i ulike deler av verden tent fyr på seg selv i et desperat håp om å vekke internasjonalt engasjement i krigen på Sri Lanka. Tamilske foreldre i Norge er redd for hva unge tamiler skal finne på. Hva kan de finne på?

Mot slutten av januar satte den unge tamilske journalisten K. Muthukumar fyr på seg selv utenfor et indisk regjeringskontor. I sitt avskjedsbrev, adressert til så vel tamiler som det internasjonale samfunnet, skrev han at «Jeg er bare en gjennomsnittsperson som har lest aviser og nettsider om hvordan tamiler drepes, og i likhet med dere makter jeg ikke lenger å spise, sove eller tenke». Denne offerhandlingen har satt i gang en bølge av selvantenning blant høyt utdannede unge tamiler. I forrige uke skjedde det også i Europa: en ung mann gikk opp i flammer foran en FN-bygning i Genève, en annen forsøkte det samme foran den britiske statsministeren Gordon Browns offisielle bolig i London.

Så langt har norske tamiler vist mer moderate måter å engasjere seg i konflikten på. Gjennom demonstrasjoner, fakkeltog, folkemøter, e-postkampanjer, facebookgrupper og løpesedler, har de opplyst oss om den humanitære katastrofen som utspiller seg blant de rundt 250 000 sivile tamilene som er fanget innenfor den såkalte skuddfrie sonen nordøst på Sri Lanka.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer