Faktisk litt for lite Mia

«All of Mia» blir for lettvint og har ikke fått den oppmerksomheten feiringen av en ekte diva fortjener.

SHOW: At Mia Gundersen «ikke er redd for å by på seg selv» vet vi, og det får vi nok en gang bevist. Hun er befriende lite selvhøytidelig og viser dessuten selvironi, spesielt i «Ting Mia har lest om seg selv» av Ingrid Bjørnov.

Da går det dårligere når hun prøver å være dyp. Det ender i selvfølgeligheter, som «tiden går og går og går» fra sangteksten «Tid» av Torgeir Molaug. Samme mann er ansvarlig for tekstlinja «det er en mening med alt» i et seinere innslag.

Opptredenen er sjarmerende og raus, kanskje vel raus. Til tider kan den kvinnelige del av publikum mene at vi får se litt for mye Mia. Mens koreografien av danserne André Danielsen og Søren M. Tøgersen bidrar til scenisk variasjon, tjener koreografien av Mia selv kun til å framheve damens frontparti og i ett tilfelle hofter.

Men selv ikke alt Mia viser av Mia er nok til å fylle et helaftens show. Fire av showets sytten innslag tilhører orkesteret. I ytterligere to har de lengre scenetid enn hovedpersonen, i deler av andre innslag dominerer danserne, mens resteni hovedsak er hennes.

Tolv kostymebytter

Rettnok trenger en diva både pustepauser og omkledningstid. Hun er andpusten før vi er halvveis, og forestillingen har tolv kostymebytter. Men fordelingen mellom nytt, dvs. originalt materiale og gammelt, dvs. i overkant velbrukt stoff (som «Don’t Cry for me, Argentina» med nytt musikalsk arrangement, men gammel tekst) er omtrent den samme, og det vitner om at «All of Mia» ikke har fått den oppmerksomhet feiringen av en ekte diva fortjener.

Dette ville blitt et bedre show om Mia og regissør Tindberg hadde lagt litt mer av Mia i det.

Slik det er nå, blir det hele litt for lettvint.

NOE AV MIA: I sin opptreden byr Mia Gundersen på seg selv, men i innhold kunne «All of Mia» med fordel bydd på mer av Mia. Foto: SCANPIX
NOE AV MIA: I sin opptreden byr Mia Gundersen på seg selv, men i innhold kunne «All of Mia» med fordel bydd på mer av Mia. Foto: SCANPIX Vis mer
Faktisk litt for lite Mia