LOVER GODE HISTORIER: Christer Falck gir ut boka med foreløpig har arbeidstittel «Boka om Quartfestivalen» på eget forlag. Det er imidlertid Arvid Skancke-Knutsen, med bidragsytere som skal sørge for innholdet. Foto: TV 2
LOVER GODE HISTORIER: Christer Falck gir ut boka med foreløpig har arbeidstittel «Boka om Quartfestivalen» på eget forlag. Det er imidlertid Arvid Skancke-Knutsen, med bidragsytere som skal sørge for innholdet. Foto: TV 2Vis mer

Falck gir ut bok om Quartfestivalen: - Kommet fram til uendelig mye bra

Både artister, bransjefolk og frivillige bidrar.

(Dagbladet): Mye er vært sagt og skrevet om Quartfestivalen, men ifølge Christer Falck finnes det fortsatt historier å fortelle.

I forbindelse med 25-årsjubileet til sommeren, gir Falck Forlag ut en bok om nettopp Quartfestivalen, ført i pennen av Arvid Skancke-Knutsen. 

En av initiativtakerne er også Toffen Gunnufsen, som i sin tid startet festivalen og har jobbet med både Hove og Skral siden han ga seg i Kristiansand i 2006.

- Det blir et dypdykk i festivalens historie, men hovedfokus på musikken. Den er lagt opp slik at hvert år skal få hvert sitt kapittel. Det blir noen faste spalter, i tillegg til at vi har gjester som bidrar med sine historier, sier forlagseier Christer Falck til Dagbladet.

På jakt etter par på ikonisk bilde Boka, som foreløpig har arbeidstittelen «Boka om Quartfestivalen», vil inneholde tekster fra blant andre musikkjournalister, artister, bransjefolk, og frivillige som har jobbet backstage.

- Jeg tror den vil bli morsom å lese for alle som har vært på festivalen. Den vil blant annet inneholde historier om artister som har gjort de rareste ting opp gjennom. Vi har gravd og kommet fram til uendelig mye bra, sier Falck.

Han kan på nåværende tidspunkt ikke gå i detalj, men blant hendelsene gjennom åra, er det fortsatt én historie som ikke har fått sitt endelige punktum. Historien dreier seg rundt hvem paret som figurerer på Dagblad-fotograf Lars Eivind Bones' ikoniske Quart-bilde fra 1997, er. 

- Jeg har hørt om noen som vet hvem de er, men at paret har et veldig lite ønske om å stå fram. Vi har vært, og er fortsatt på jakt, så dersom de ønsker å stå fram og fortelle sin historie, ville det vært en hyggelig bonus, sier Falck og fortsetter:

- Om vi ikke får vite hvem de er i løpet av de siste ukene, så forblir det nok en av de store hemmelighetene i Quart sin historie. 

Boka kommer åtte år etter at tidligere pressesjef i Quart, Pål Hetland, slapp «Quart - den usminkede historien om Norges viktigste festival». 

Selv forklarer Falck at Hetland er en god venn av ham, og at Hetland også er med i prosessen av å faktasjekke denne boka. 

- Husker godt «Fuck for Forest» Overfor Dagbladet forklarer Toffen Gunnufsen at han har lest gjennom noen utkast av boka så langt.

- Jeg har på følelsen av den vil inneholde et par «Rock'n roll»-historier. Noen av de største hendelsene jeg selv husker, er blant annet David Bowie, rent musikalsk. Medie- og pressemessig vil jo «Fuck for Forest» med Kristopher Schau også dukke opp som en av de mest minneverdige.

- Det ble jo et hysteri som man sjelden har sett siden. Når man booker og setter opp programmet, så er jo det slike ting man gjerne vil unngå at skjer på scena. I ettertid ler man jo av det. Det gikk jo etter hvert sport i at artistene skulle overgå hverandre, sier han.

IKONISK FESTIVALBILDE: Var det du som kosa deg ekstra mye på Quart i '97? Dagblad-fotograf Lars Eivind Bones foreviget dette bildet fra festivalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
IKONISK FESTIVALBILDE: Var det du som kosa deg ekstra mye på Quart i '97? Dagblad-fotograf Lars Eivind Bones foreviget dette bildet fra festivalen. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

Forfatteren bak boka, Arvid Skancke-Knutsen, forklarer at oppgaven var en han ikke kunne takke nei til. 

- Jeg fikk en forespørsel fra Toffen rett før jul, og da sa jeg ja med en gang. Jeg har et langt og godt forhold til Quartfestivalen, så for meg blir det den største og viktigste festivalen i Norge i sin tid, sier forfatteren bak.  

Selv har han hovedfokus på musikkhistorien, men ønsker gjerne at flere bidragsytere skal melde seg for at boka skal bli så innholdsrik som overhodet mulig.  

- Det mest overraskende er å se hvilken utrolig sterk posisjon festivalen hadde i sin tid. Mange har et forhold til den, og vi håper naturligvis at de som kan vil hjelpe oss.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram