Falck godtar bot og utestengelse

Må ut med 25 000 kroner for listestuntet.

(Dagbladet.no): Kontrollkomiteen for VG-listene har fattet sitt vedtak om straff for Christer Falck, etter at han manipulerte seg inn på singellista med Warlocks i august.


Falck og hans C+C Records utestenges fra VGs singelliste i 12 uker. I tillegg får de en bot på 25 000 kroner.

- Vi er fornøyd. Vi vurderte å gi pengene vi tjente på stuntet til Konkurransetilsynet for at de skulle finne tiltak for å gjøre VG-lista bedre, men nå får IFPI gjøre det i stedet, sier Christer Falck til Dagbladet.no. 

Godtar boten
Christer Falck sendte i ettermiddag ut en pressemelding via sin advokat Eivind Bergh-Jacobsen, der han sier han av hensyn til sine artister vil godta sanksjonene - på én betingelse.

I vedtaket som kontrollkomiteen sendte ut heter det at Falck offentlig hadde innrømmet at jukset «var gjort i vinnings hensikt» og at C+C Records «oppnådde økonomisk gevinst gjennom operasjonen».

- C+C Records har prøvd å forklare GGF at de ikke hadde vinnings hensikt, altså ikke til hensikt å tjene penger på sitt listestunt, men at hensikten var å rette søkelyset mot svakhetene og urettferdighetene i systemet, skriver advokaten i sitt svar.

Falck og Bergh-Jacobsen ville ha disse formuleringene fjernet i kontrollkomiteens vedtak, og det får de, ifølge GGF-formann Mats Nilsson.  

Har betalt

DØMT: Christer Falck og C+C Records-partner Frode Da Costa Lia utestenges og bøtelegges. FOTO: JOAKIM THORKILDSEN
DØMT: Christer Falck og C+C Records-partner Frode Da Costa Lia utestenges og bøtelegges. FOTO: JOAKIM THORKILDSEN Vis mer

- Han har nå betalt inn boten. Dette betyr at Sofian kan komme inn på morgendagens VG-liste hvis han har solgt nok, sier Nilsson til Dagbladet.no.

C+C Records har tidligere uttalt at de ønsket å gi pengene de tjente på listestuntet til veldedige formål.

- Vi skulle vel ønske at GGF hadde sett at vi har gjort dem en tjeneste ved å påpeke svakhetene i systemet, men de ville jo på død og liv bruke denne lekeloven sin. Dette er et greit utfall av saken, selv om jeg heller skulle ønske at Stovner Rockefabrikk hadde fått disse pengene, sier Falck til Dagbladet.no.  

Warlocks straffes

Hip hop-veteranene Warlocks får uansett ikke komme på VGs albumliste de neste åtte ukene, ifølge vedtaket fra kontrollkomiteen fordi «denne artisten selv har bidratt til jukseoperasjonen».

I kontrollkomiteen har Espen Olsen Langfeldt og Arnstein Johansen sittet for VG, mens Mats Nilsson og IFPI-direktør Sæmund Fiskvik har representert GGF.

- Vi gleder oss nå til å bli ferdig med denne saken, sier Fiskvik til Dagbladet.no.

I vedtaket fra kontrollkomiteen heter det at det «det er sterkt skjerpende at ikke bare en tilfeldig medarbeider, men selskapets ledelse er direkte involvert».

Vedtaket fra kontrollkomiteen var enstemming.

- De har i det minste gått tilbake på uttalelsen om at jeg er en svindler. Jeg syns fortsatt det er bra at vi har hatt denne diskusjonen om VG-lista, og tror at folk skjønner at det er huller som må tettes, sier Christer Falck til Dagbladet.no. 

Les også: Christer Falck manipulerte VG-lista

Les også: - Falck er et kjøtthode

Les også: Sirkus VG-lista

Les også: Frekke Falck

Les også: - Uenige om alt

FORNØYD: IFPI-direktør Sæmund Fiskvik gleder seg til å bli ferdig med saken.