Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Falck tapte mot VG-lista

Ikke lovstridig at plateselskapet hans ble utestengt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Christer Falcks fjorårsstunt - da han selv kjøpte inn Warlocks-singler for å kunne klatre på VG-lista - utløste en debatt om listas troverdighet.

Den fikk også Falcks plateselskap C+C Records utestengt fra singellista i 12 uker.

Det godtok han imidlertid ikke, og derfor anmodet Falck Konkurransetilsynet om å gripe inn overfor GGF, som utarbeider lista for VG. Falck og makker Frode Da Costa Lia hevdet at «GGF utnytter markedmakten sin med VG-lista som pressmiddel».

GGF er en interesseorganisasjon for de største platedistributørene, som deler sekretariat med IFPI - organisasjonen for de internasjonale plateselskapenes organisasjon.

Konkurransetilsynet mener imidlertid det ikke er sannsynliggjort at GGF diskriminerer ikke-medlemmer i forhold til egne medlemmer, skriver VG.

- Jeg er veldig glad for at det endte slik. Vi vet at måten VG-lista utarbeides på er kvalitetssikret, og vi er opptatt av at det ikke forekommer forskjellsbehandling, sier Marte Thorsby i IFPI, de internasjonale plateselskapenes organisasjon, til avisa.

Ifølge Dagens Næringsliv ba også Norsk Artistforbund om gransking, fordi de mener det er uheldig at samme organisasjon lager reglene, utarbeider listene og er sitt eget kontrollorgan.

I mai i år offentliggjorde Falck at han ville legge ned plateselskapet C+C Records, etter tolv års drift.

TAPTE MOT VG-LISTA: Konkurransetilsynet frikjenner GGF for diskriminering. Foto: NINA HANSEN
TAPTE MOT VG-LISTA: Konkurransetilsynet frikjenner GGF for diskriminering. Foto: NINA HANSEN Vis mer

Les mer om saken:

Christer Falck manipulerte VG-lista

- Falck er et kjøtthode

Fiskvik er jo søt

Uenige om alt

Falck godtar bot og utestengelse

VG-lista granskes

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!