Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Falco omkom i bilulykke

Popmusiker Hans Hölzl, som ble verdensberømt med navnet Falco, døde fredag kveld da sportsbilen hans kræsjet med en buss i det han svingte inn på motorveien i Den dominikanske republikk. Han var bare 40 år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Falco vil bli husket best for sin verdensomfattende kjempesuksess «Rock Me Amadeus» fra 1986, men andre hits inkluderer «Der Kommisar», «Jenny» og «Vienna Calling». Falco var skolert i klassisk musikk, men fikk verdensomfattende popularitet på 80-tallet med en synterize-basert popmusikk.

Sangeren som var på ferie fra Østerrike i Den dominikanske republikk fikk en alvorlig hodeskade etter kollisjonen. Hodeskadene var såpass alvorlige at han døde på sykehuset senere på kvelden. Ingen andre ble skadet i kollisjonen.

Politiet forhørte sjåføren til bussen, men de har ikke tatt ut tiltale i forbindelse med ulykken, melder CNN. Kroppen til den førti år gamle popsangeren er fraktet til sykehuset Luis Eduardo Aybar i Santiago, der leger vil foreta en obduksjon av liket.

  Falco hadde planer om å gi ut et nytt album i april. Til tross for ulykken regner plateselskapet med å gi ut det siste albumet som planlagt.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!