Faldbakken, Knut

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg var journalist i en årrekke, men fant ut at det var forfatter jeg egentlig hadde vært hele tiden. Jeg hadde bare ikke begynt. Derfor bestemte jeg meg for å si opp journalistjobben i 1965, og dro til Paris for å bli dikter. Da var jeg 24 år. Jeg hadde spart opp en del penger som jeg levde på, og så sendte jeg små betraktninger til Nationen.

Beste leseropplevelse:

- Som så mange andre har jeg startet med Knut Hamsun, før jeg gikk over til de mer ville amerikanske beat-dikterne. Da jeg bodde i Paris gikk jeg over til litt mer intellektuell lektyre, og leste de store europeerne. Jeg bodde i utlandet i 10 år og sugde kunnskap og kultur som en svamp. Da jeg flyttet hjem i 1975 opplevde jeg Axel Jensens «Line». Jeg føler meg egentlig mest beslektet med de moderne amerikanske forfatterne - du kan si alt etter 1. verdenskrig - som Ernest Hemingway og Richard Ford. Jeg finner mye gjenklang der. Jeg leser mye. Uten bøker føler jeg meg som en nikotinslave.

Slik liker jeg å jobbe:

- Siden jeg er et familiemenneske har jeg lært meg å innstille meg etter omgivelsene. Jeg skriver om formiddagen mens barna er på skolen, og er ektemann og far om kvelden. Egentlig må jeg være mer kontorist enn jeg i utgangspunktet er. Men siden jeg setter familien høyt, og har et sterkt husmorinstinkt, føler jeg at det er det riktige. Å kjøpe frihet utenfor familien blir fort en dyrekjøpt erfaring.

Mitt forhold til Internett:

- Jeg syns internett er veldig oppskrytt. Hvis du skal ha utbytte av det, må du være veldig bevisst på å orientere deg i riktig lei. Det nytter ikke å sitte og surfe og håpe at det skal dukke opp noe - det er for dyrt og tidkrevende. Men jeg har internettabonnement hjemme, og vet at jeg kan hente ut informasjon om jeg skulle trenge det. Og e-post er veldig bra, det bruker jeg mye.

Forfatterens e-postadresse:

faldbakk@online.no