Faldbakken, Knut

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Slik ble jeg forfatter:

- Jeg var journalist i en årrekke, men fant ut at det var forfatter jeg egentlig hadde vært hele tiden. Jeg hadde bare ikke begynt. Derfor bestemte jeg meg for å si opp journalistjobben i 1965, og dro til Paris for å bli dikter. Da var jeg 24 år. Jeg hadde spart opp en del penger som jeg levde på, og så sendte jeg små betraktninger til Nationen.

Beste leseropplevelse:

- Som så mange andre har jeg startet med Knut Hamsun, før jeg gikk over til de mer ville amerikanske beat-dikterne. Da jeg bodde i Paris gikk jeg over til litt mer intellektuell lektyre, og leste de store europeerne. Jeg bodde i utlandet i 10 år og sugde kunnskap og kultur som en svamp. Da jeg flyttet hjem i 1975 opplevde jeg Axel Jensens «Line». Jeg føler meg egentlig mest beslektet med de moderne amerikanske forfatterne - du kan si alt etter 1. verdenskrig - som Ernest Hemingway og Richard Ford. Jeg finner mye gjenklang der. Jeg leser mye. Uten bøker føler jeg meg som en nikotinslave.

Slik liker jeg å jobbe:

- Siden jeg er et familiemenneske har jeg lært meg å innstille meg etter omgivelsene. Jeg skriver om formiddagen mens barna er på skolen, og er ektemann og far om kvelden. Egentlig må jeg være mer kontorist enn jeg i utgangspunktet er. Men siden jeg setter familien høyt, og har et sterkt husmorinstinkt, føler jeg at det er det riktige. Å kjøpe frihet utenfor familien blir fort en dyrekjøpt erfaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer