Falkesjefen

- Alle flyvertinner kjenner meg igjen, sier tidligere barne-tv-onkel Rolf Riktor: - For de er i den alderen at de så på «Falkeklubben» på 60-tallet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han var i NRK i 20 år, og dannet sammen med Lauritz Johnson, Ada Haug og Ragne Tangen firkløveret som loset det norske folk fra barn til voksen på 60-tallet . Nå jobber han som informasjonssjef på Ullevål sykehus.

For fire år siden kom han tilbake til Norge etter å ha vært kulturkonsulent for Nordisk Ministerråd i København i seks år.

Hauk

Men fortsatt står det en rovfugl på peishylla hans hjemme. Den har overlevd mange års slitasje som Falkeklubbens maskot, etter først å ha blitt sendt dypfryst i posten til NRK fra en anonym giver. Det er bare ett problem med fuglen: For hvem skulle trodd at maskoten i barne-tv-programmet «Falkeklubben» fra 60- og 70-tallet var en hauk?

- Én dag kom Sverre M. Fjelstad forbi kontoret mitt og kastet et blikk på «falken». Han kunne raskt konstatere at den var en hauk. Da ble vi litt forskrekket, ler falkesjefen, som synes at barne-tv er noe helt annet i dag.

Fortere voksne

- På 60-tallet var vi i barne-tv forbilder for barna. Vi fulgte Lauritz Johnsons tre opp-er: Opplysning, oppdragelse, opplevelse. Vi tok ansvaret svært alvorlig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer