Fallende stjerne

På slutten av 80-tallet var Prince en like stor stjerne som Madonna og Michael Jackson. Siden den gang har han kranglet med platebransjen, solgt plater på postordre og forkynt religion på Internett.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Artisten som tidligere var kjent som Prince, Symbolet

eller rett og slett «jeg» fylte 40 år den 7. juni.

I begynnelsen av juli kom han med «New Power Soul»  - i følge kritikerne hans kanskje dårligste plate noensinne. Foreløpig har salget ikke akkurat tatt av. Her hjemme har den solgt i beskjedne 2000 eksemplarer.

Det sies fortsatt om Prince (som vi kaller ham, uansett hva han måtte si) at når han lager dårlige plater, så er de i hvert fall bedre enn alle andres dårlige plater. Det samme kan man neppe si om hjemmesida hans på nettet. Designmessig og teknisk er den ikke stort bedre enn når ivrige, datainteresserte fedre legger ut bilder av hytta, kona, barna og motorsykkelen.

SOM NETTAMATØRER FLEST, boltrer Prince seg med sine meninger og oppfatninger. Ingen sak er for liten, ingen sak er for stor.

Han skriver høytflyvende moralfilosofi og engasjerte innlegg om en ny park som nettopp har blitt anlagt av Minneapolis' bystyre. Prince er for parken, og roser de lokale myndighetene i høye ordelag.

Men mest av alt selger han «Crystal Ball». En boks med til sammen fire CD'er, gitt ut nærmest som en protest mot en etablert platebransje som ikke lar artister gi ut hva og hvor mye de vil.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer