DEBATT

Debatt: Victoria’s Secret-showet avlyst

Falne engler

Undertøysmerket Victoria’s Secret fall fra motehimmelen viser at verden heldigvis også går fremover.

AVLYST: Supermodellen Shanina Shaik, nummer to fra venstre, avslørte denne uka at de neppe bli noe av det årlige moteshowet til undertøysmerket Victoria's Secret. Foto: David Fisher /REX / NTB scanpix
AVLYST: Supermodellen Shanina Shaik, nummer to fra venstre, avslørte denne uka at de neppe bli noe av det årlige moteshowet til undertøysmerket Victoria's Secret. Foto: David Fisher /REX / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert
Sist oppdatert

Tirsdag denne uka avslørte supermodellen Shanina Shaik til en australsk avis at Victoria’s Secrets årlige moteshow er blitt kansellert i år.

«Dessverre blir det ikke noe Victoria’s Secret show i år,» fortalte hun avisa, «det er uvant for meg, for hvert år på denne tiden trener jeg som en engel (”Angel” på engelsk).» Mens Shaik syns det er kjedelig ikke å trene som en engel, hva enn det betyr, er nyheten strålende nytt for verdens kvinner.

Siden starten i 1977 har Victoria’s Secret vært en av de sterkeste pådriverne for et ensporet skjønnhetsideal hvor det å være en 1,80 meter høy hvit kvinne med langt hår, null fett på kroppen, men likevel et imponerende brystparti, har vært den eneste gangbare veien til skjønnhetshimmelen, som catwalken deres åpenbart skulle lede til.

Victoria’s Secrets budskap til kvinner har vært at skjønnhet er for de få, utvalgte, men at man kan lappe litt på det dårlige selvbildet man får av kampanjene deres ved å kjøpe en av BH-ene.

Som den tidligere sjefen for selskapet, Ed Razek, uttalte til Vogue i fjor på et spørsmål om hvorfor de ikke ville lage undertøy for større kvinner, eller ha transseksuelle i showet sitt:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer