Falsk arving kan miste Netflix-lønn

Inntektene fra planlagt Netflix-serie om tyveridømte Anna Sorokin (28) ble stoppet av retten.

BLE DØMT: Anna Sorokin ble i mai dømt for tyveri av 1,7 millioner kroner. Kvinnen som utga seg for å være en rik arving, og levde et luksusliv i New York i flere år, stilte i stylistplukkede designklær i retten. Foto: NTB scanpix
BLE DØMT: Anna Sorokin ble i mai dømt for tyveri av 1,7 millioner kroner. Kvinnen som utga seg for å være en rik arving, og levde et luksusliv i New York i flere år, stilte i stylistplukkede designklær i retten. Foto: NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Det høres ut som en TV-serie, og nå blir det også det: Den velstående arvingen Anna Delvey levde i en hverdag med luksuriøse hoteller, privatfly, dyre middager og høytflyvende planer om en eksklusiv kunstklubb. Men det viste seg at hun ikke hadde noen rik familie, og at pengene ikke egentlig var hennes.

Anna Sorokin (28), som hun egentlig heter, ble i mai dømt til mellom fire og tolv års fengsel for å ha svindlet hoteller, restauranter, et flyselskap og banker for mer enn 200 000 dollar, om lag 1,7 millioner kroner.

Etter at Sorokin ble kjent gjennom artikler i New York Magazine og Vanity Fair i fjor, sikret serieskaper Shonda Rimes og Netflix seg rettighetene til den spesielle historien. Planen skal være å lage en serie om hvordan Delvey skaffet seg innpass hos New York-sosieteten, utga seg for å være en rik tysk arving, og strødde rundhåndet om seg med tips til hotellansatte og middager til venner.

Fikk stoppet utbetaling

Med Netflix-avtalen fulgte også penger til Sorokin selv. Men nå kan det se ut som jussen kan sette en stopper for avtalen, melder blant andre New York Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer