Falsk, feit og hårete

Harry Potter er blitt en feit, hårete dverg. Les utdrag fra forfalskningen!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

En falsk Harry Potter-bok tar Kina med storm. Boka, som heter «Harry Potter and Leopard walk up to Dragon», blir solgt i Bejing for rundt ti kroner. Den unge trollmannen blir forvandlet til en liten, feit, hårete dverg uten magiske evner. Han kjemper mot ondskapen, som har tatt form som drage.

Kinesisk badekar

Det står på omslaget at boka er skrevet av JK Rowling, men du trenger ikke lese mange linjene før du skjønner at noe er seriøst galt.

«Harry er ikke sikker på hvor langt tid det vil ta å vaske den klebrige kaken bort fra ansiktet. For en sivilisert ung mann er det motbydelig å ha skitt på noen del av kroppen. Han ligger i et porselensbadekar av topp-kvalitet, mens han tørker ansiktet og tenker på Dalis ansikt, som er like stort som tante Pennys rumpe».

- Vi ser meget seriøst på dette, akkurat som vi slår hardt ned på alle typer piratvirksomhet over hele verden, sier Neil Blair i Christopher Little Literary Agency, som representerer forfatteren.

Misbrukt navn og bilde

Flere av figurene i de ekte Harry Potter-bøkene går igjen i forfalskningen, og vi møter også nye venner og fiender av den unge trollmannen, skriver den engelske avisa The Times.

Forlaget People's Publishing House, som har rettighetene til Harry Potter-bøkene i Kina, sier at den falske forfatteren også har brukt navnene på oversettere og redaktører for de opprinnelige bøkene. I tillegg er det bilde av JK Rowling i boka.

For to år siden måtte de tre første Harry Potter-bøkene i Kina gis ut i all hast, for å ta opp kampen mot bokpirater.

EKTE VARE: Dette er den ekte Harry Potter. Se opp for falske, kinesiske dvergtrollmenn!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer