Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Falsk sjokkreklame stakk av med seier

Fordømmes av WWF.

(Dagbladet.no): Den amerikanske reklamekonkurransen One Show opplever nå en aldri så liten skandale, etter at en reklame for miljøorganisasjonen WWF stakk av seieren, skriver svenske Resumé.

Reklamen, som er signert DDB Brazil, viste seg for det første å være uekte. For det andre vil nok mange karakterisere innholdet i reklamen som direkte smakløst.

I reklamen, som WWF nå har gått ut og benektet at de har godkjent, vises en lang rekke fly som navigeres mot et Manhattan med de to tvillingtårnene i behold.

Teksten som ledsager bildet er som følger: «Tsunamien drepte 100 ganger flere folk enn 9/11. Planeten er brutalt kraftig. Respekter den. Bevar den. www.wwf.org».

- Dette er alt som er galt med den kreative enden i denne bransjen samlet sammen i én reklame, sto det som en kommentar til forslaget på reklamebloggen Agency Spy.

Reklamen vant førsteprisen på One Show allerede i mai i år, men ingen har reagert før nå. Det skyldes at WWF i går sendte ut en pressemelding der de fordømmer reklamen, som de riktignok ble presentert for av DDB Brazi men takket nei til.

Ledelsen for One Show har ennå ikke kommentert saken, men WWF uttaler at de nå jobber hardt for å få fjernet annonsen, siden den urettmessig benytter seg av logoen deres. Det kan forklare at den ikke lenger ligger tilgjelgelig på vinnerlista på One Shows hjemmesider.

Tidligere i år ble også reklamekonkurransen Dubai Lynx rammet av skandale da en lang rekke av de innsendte bidragene viste seg å være falske.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling