Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Falske pupper på falsk blondine

Marilyn Monroe vokste ikke bare i berømmelse. Hun vokste også i størrelse - BH-størrelse, for å være helt presis. Dette avsløres i en ny bok om plastisk kirurgi. Pin-upen fikk nemlig silikon i puppene før hun fylte 30 år.


FESTET BLIKKET: Robert Mitchum spilte mot Marilyn i filmen River Of No Return. Han hadde et godt øye for dama.

- Marilyn Monroe hadde silikonbryster. Og den oppsiktsvekkende forstørrelsen av Monroes bryster skjedde allerede på begynnelsen av 50-tallet.

Misfornøyd

Disse opplysningene, blir ifølge den engelske avisa The Sunday Times, gjort kjent i en ny bok om plastisk kirurgi. Boka, med det beskrivende navnet «Lift», er ført i pennen av Joan Kron. Den amerikanske forfatteren var tidligere medisinsk skribent i den anerkjente amerikanske avisa New York Times.

Marilyn Monroe fikk sprøytet inn silikon i brystene flere år før silikonprotesene, slik vi kjenner dem i dag, ble oppfunnet.
At Marilyn Monroe visste å gjøre nytte av de fordeler som dukket opp på hennes vei, er viden kjent. Men selv ikke skjønnshetsidealet og filmlegenden var fornøyd med utseendet.

Ikke pen nok

- Det var aldri noen som kalte meg pen da jeg var liten, sa Marilyn Monroe, som døde i 1962, bare 36 år gammel.

Som 23-åring lot hun derfor den nå avdøde amerikanske eksperten i plastisk kirurgi, John Pangman, ta seg av saken. Da lot Monroe hakepartiet operere. En gryende dobbelthake måtte bort, mente hun.

Noen få år seinere slapp sexsymbolet på nytt Pangman til med sine instrumenter. Brystene sto for tur, og Monroe ville ha hjelp til å motvirke alderens og tyngdelovens uunngåelige innflytelse.

Steinharde

- Den vanligste brystforstørrelsesmetoden på 50-tallet var å sprøyte inn flytende silikon, som i ettertid har vist seg å være svært uheldig. Dette har bidratt til mange skrekkhistorier om silikon. En annen måte var å bruke proteser av et treull-liknende plastikkmateriale, såkalt Ivalon. Men brystene ble som regel harde som stein etter en viss tid, sier dr.med. i plastisk kirurgi, Morten Rynning Kveim, til Dagbladet.

Siden Pangman ikke lever, har forfatteren Joan Kron måtte bruke andre kilder for å dokumentere sine avsløringer. Rosemary Eckersley, enke etter den plastiske kirurgen, Frank Ashley, sier følgende:

- Mot slutten av sitt liv fikk Marilyn Monroe infeksjon i brystene, og da ville hun at Frank skulle gjøre noe med det.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media