Falske telefoner kan koste ti BBC-sjefer jobben

Storbritannias allmennkringkaster har lurt seerne i minst seks programmer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): BBC har avdekket falske telefoninnringninger i seks programmer de har sendt, og tar nå et kraftig oppgjør med egne rutiner.

I flere av tilfellene var innringerne i virkeligheten ansatte i produksjonsselskapet. Ett program ble også sendt som om det var direkte, selv om det var et opptak. Fellesnevneren for de seks programmene er at innringningene ikke skjedde.

- Dette er en alvorlig krise fordi det handler om tilliten mellom kringkaster og publikum. Lyttere og seere så vel som BBC-ansatte er sjokkert over de seks programmene der produsentene har funnet opp konkurransevinnere, skriver BBC i en spørsmål-og-svar-artikkel på egne nettsider.

Det er nå snakk om å suspendere ti BBC-sjefer, skriver The Times. Alle programmer som baserer seg på innringninger ble dessuten tatt av sendeflaten fra og med i går kveld.

Lurte seerne

BBC-sjef Mark Thompson går offensivt ut i møte med problemene, blant annet for å gjenopprette publikums tiltro til kanalen.

- Seerne har all rett til å være sinte - slik jeg er sint - over at disse og tidligere tilfeller har kastet en skygge over BBCs integritet, sier Thompson ifølge The Times.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer