Falskt eller lurt, Frederic?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EL-BIL: Fra 1. mai til 12. september leide Arbeiderpartiet en el-bil jeg skulle bruke i valgkampen. I denne perioden hadde jeg et ekstremt transportbehov innenfor Oslos grenser. I enkelte tilfeller kunne jeg bruke T-bane eller trikk, men svært ofte var tidsmarginer og reiseruter slik at jeg ikke kunne reise kollektivt. Jeg måtte derfor velge mellom å kjøre egen bil, ta taxi eller leie en el-bil for denne perioden. Ved å leie el-bil sparte jeg byen for en god porsjon CO{-2}-utslipp. Det vil overraske meg grenseløst om ikke Frederic Hauge fra Bellona er enig i at jeg gjorde et godt valg for miljøet.

Så sier Frederic Hauge at dette blir falskt fordi jeg ikke beholdt bilen. Det er ikke falskt i det hele tatt. Jeg trenger ingen slik el-bil. I den utstrekning jeg bruker bil, er det fortrinnsvis til reiser der el-bil enda ikke er noe alternativ. Dessuten vil jeg ikke ha to biler, fordi da blir det mer kjøring. Men jeg trengte el-bil i de 4-5 månedene jeg drev valgkamp.

Lars Haltbrekken fra Naturvernforbundet kommenterer min el-bil-bruk mer vennligsinnet.

Han mener at det avgjørende er hvordan jeg vil jobbe for el-bil-saken, og andre miljøsaker i tiden som kommer. Mine egne erfaringer med el-bilen har gitt meg nyttige kunnskaper.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer