DATOTULL: Flere brukere har observert en feil i Apples operativsystem, som gjør at telefonen i verste fall krasjer. Foto: Reuters / NTB Scanpix
DATOTULL: Flere brukere har observert en feil i Apples operativsystem, som gjør at telefonen i verste fall krasjer. Foto: Reuters / NTB ScanpixVis mer

Falskt Iphone-triks ødelegger telefonen din

Enkel justering kan koste deg dyrt.

(Dagbladet): Du har muligens lagt merke til at nye Apple-produkter er datert til 1. januar 1970, rett før du får beskjed om å stille klokka?

Vel, om du er Iphone- eller Ipad-eier, bør du egentlig bare glemme denne datoen.

Flere brukere har observert en feil i Apples operativsystem, der produktet krasjer om man stiller datoen til nettopp 1. januar 1970.

Falsk kampanje Ifølge avisa The Telegraph verserer det falske reklamekampanjer på nettet som lokker med et slags retro-design om du stiller datoen tilbake til «start».

Det er altså reinspikka tøys, og kan i verste fall føre til at du må kjøpe ny telefon.

For - om du endrer datoen til 1. januar 1970, vil det forvirre og krasje hele systemet, skriver 9to5mac.com. Det hele skyldes visstnok tidssone-rot, og at telefonen stiller klokka til mindre enn null - som den tydeligvis ikke takler.

En enkel justering kan altså koste deg dyrt.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Den tekniske feilen gjelder alle iPhone-, Ipod- og Ipad-modeller med operativsystemet iOS 8 eller nyere.

Datobråket skaper selvsagt hodebry for produsenten, som skriver på sine nettsider denne uka at de lover å rette opp feilen.

Apple skriver i kveld at brukere som har endt opp med svart telefon må reise til nærmeste Apple Store, for å få hjelp til å restarte telefonen.