Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Falt 31 meter ned fra Tuborg-tårn på Roskilde

En ung kvinne omkom.

OMKOM: 
En kvinne omkom etter å ha falt over 30 meter fra toppen av dette tårnet på Roskilde-festivalen i Danmark. Taubanen som er satt opp på musikkfestivalen skal være Danmarks lengste. Den har blitt brukt til å frakte festivalgjestene fra campingområdet til festivalplassen.
 Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
OMKOM: En kvinne omkom etter å ha falt over 30 meter fra toppen av dette tårnet på Roskilde-festivalen i Danmark. Taubanen som er satt opp på musikkfestivalen skal være Danmarks lengste. Den har blitt brukt til å frakte festivalgjestene fra campingområdet til festivalplassen. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ROKSILDE/OSLO (Dagbladet): En ung kvinne falt 31 meter ned fra Tuborgs grønne svevebane på Roskilde-festivalens campingplass i dag. Kvinnen døde av skadene

Et øyenvitne forteller BT at kvinnen sto og danset på toppen av tårnet. Hun kastet seg så inn mot en netting, som var ment å hindre at mennesker skulle falle ned. Nettingen holdt imidlertid ikke og hun falt rett ned i bakken.

Et annet vitne har en litt annen historie og forteller Danmarks radio at kvinnen var i en bar på toppen av tårnet. Hun krabbet over et gjerde og kom seg til nettet som skal hindre at folk faller 31 meter ned på bakken. Hun sto der noen sekunder før nettet kollapset under henne.

Politiet bekrefter at kvinnen døde av fallet.

- Vi kjenner ennå ikke den omkomnes identitet. Vi jobber for fullt med å finne pårørende eller venner, sier kommunikasjonsmedarbeider Carsten Andersen i Vestsjællands politidistrikt til Dagbladet.

En annen kvinne skal også være skadd på grunn av noe som datt ned fra Tuborg-tårnet i forbindelse med dødsfallet. Hun skal ikke være i livsfare og er kjørt bort.

Svevebanen er en del av Tuborgs profilering på festivalen. Man suser ned fra 31 meters høyde til bakken i 40 km/t. Turen, som er 502 meter lang, tar 50 sekunder og gir et «sug i magen», ifølge Tuborg.

Dagbladets reporter på stedet forteller at politiet fortsatt intervjuer potensielle vitner. Roskildefestivalen opplyser at de vil komme med en pressemelding på sine hjemmesider i løpet av kvelden.

Et stort område er sperret av.

- Vi etterforsker nå om det er tale om en grov overtredelse av arbeidsmiljøet eller ren uansvarlighet, sier politiet.

Politiet fikk melding om ulykka 14.30. De oppfordrer samtlige kvinner mellom 20 og 30 år som er på festivalen om å sende en SMS til sine pårørende om at de har de bra. Politiet ber om at man ikke ringer, for å hindre at mobilnettet blir overbelastet.

Carlsberg-konsernet er forferdet over hva som har skjedd ved deres reklameinstallasjon.

- Det er forferdelig, men vi vet ennå ikke hva som har skjedd, sier Jens Bække, kommunikasjonsdirektør i Carlsberg Danmark, til Ekstra Bladet.

LANDEMERKE: Tuborg-tårnet er et av landemerkene på Roskildefestivalen. Det er en bar på toppen, mens de første etasjene er boliger for deltagere som har vunnet en konkurranse. Foto: AP Photo/Polfoto, Mie Brinkman/Scanpix
LANDEMERKE: Tuborg-tårnet er et av landemerkene på Roskildefestivalen. Det er en bar på toppen, mens de første etasjene er boliger for deltagere som har vunnet en konkurranse. Foto: AP Photo/Polfoto, Mie Brinkman/Scanpix Vis mer