Falt for Conradi på YouTube

Han oser av klasse, mener Debbie Curtis (33).

- Kåre har en unik stil som oser av klasse, sier bandlederen og vokalisten Debbie Curtis til Dagbladet.

Førstkommende søndag synger Kåre Conradi sammen med storbandet Debbie Curtis Radio Big Band på scenen på London Palladium i den britiske hovedstaden.

Det var ukebladet Her og Nå som i går meldte at Conradi skal opptre på det gamle teatret i West End, som ble kjent over hele Storbritannia gjennom BBCs faste søndagsprogram «Sunday Night at the London Palladium».

Salen har plass til nesten 2500 mennesker. Men Conradi ville ikke entret den ærverdige scenen hvis ikke Debbie Curtis hadde sett ham på YouTube.

- Jeg så et klipp av ham på YouTube der han sang «Mack the Knife», forteller Curtis.

- Han har en stemme som er så lett å kjenne igjen. Her i England prøver storbandsangere enten å være Frank Sinatra eller Robbie Williams. Kåre er helt annerledes og veldig dyktig.

Fant ikke «Corey»

Men Curtis måtte jobbe lenge for å få tak i sangeren som hadde gjort inntrykk på henne.

«UNIK»: - Kåre har en unik stil som oser av klasse, mener Debbie Curtis. Søndag entrer hun og Kåre Conradi scenen på London Palladium sammen. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Andrex Brown
«UNIK»: - Kåre har en unik stil som oser av klasse, mener Debbie Curtis. Søndag entrer hun og Kåre Conradi scenen på London Palladium sammen. Foto: Adrian Øhrn Johansen / Andrex Brown Vis mer

Allerede for et år siden ble Conradi kalt «Corey Conradi» på YouTube. Conradi har endret fornavnet sitt til bruk for opptredener i utlandet, og i går meldte Her og Nå at artisten og skuespilleren bruker navnet «Corey Conradi» i sin opptreden med Debbie Curtis’ band.

- Jeg prøvde å få tak i Kåre i et halvt år, forteller Debbie Curtis.

- Jeg visste ikke at han egentlig het noe annet, så jeg klarte ikke å finne kontaktinformasjon. Da jeg endelig fikk gitt ham en beskjed, tok det tre uker før han klarte å nå fram til meg. Men så møttes vi omsider, og vi kom umiddelbart godt overens.

Da Dagbladet snakket med Kåre Conradi i vinter, fortalte han at han hadde et behov for å starte med blanke ark, og at de sterke båndene til England, der han tilbrakte deler av barndommen, gjorde det naturlig å bosette seg der.

- Jeg har ikke noe behov for å reise vekk fra Norge. Men jeg har lyst til å møte mennesker som ikke forbinder noe med meg og bare være skuespiller, sa Conradi den gang.

Det har lenge vært spekulert i om Conradi er kjæreste med artisten Lene Marlin. Ifølge Her og Nå skal hun ha flyttet til London med ham. Men at Conradi ble tilbudt å jobbe med Curtis’ sekstenmanns storband var tungen på vektskålen som gjorde at han bestemte seg for å flytte, ifølge bandlederen.

- Det var en stor risiko for oss begge, for han visste ikke noe om meg og jeg visste ikke noe om ham. Jeg ante ikke at han var berømt i hjemlandet, sier Curtis.

- Men jeg er sikker på at det var blir flott på søndag. Jeg ser også for meg at vi kommer til å gjøre mer sammen framover.

Falt for Conradi på YouTube

Drakk champagne

Debbie Curtis er også blitt glad i den levende versjonen av artisten hun falt for gjennom YouTube.

- Jeg tok et par glass champagne med Kåre så seint som i går. Han har denne kvaliteten over seg. Det synes at han er en klassisk skolert skuespiller, sier hun.

- Og så er han veltalende og morsomt, men også litt gal på sin måte. Blant annet er han utrolig glemsk og distré.