Falt i sjøen – reddet av dykker

Bjørn Sundquist havnet på sjøen da han skulle ta ferja fra Aker Brygge og hjem til Nesodden. Etter ni minutter ble han reddet opp av brannvesenet. Ifølge brannvesenet ble han reddet i siste liten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det var sist onsdag at Sundquist skulle ta ferja hjem til Nesodden, men isteden fikk et ublidt møte med sjøen.

- Jeg satt på Aker Brygge og tok noen øl først, så jeg var nok litt på en snurr. I tillegg var jeg trøtt og sliten og hadde vært og handlet, så jeg hadde flere bæreposer å dra på. Rett før jeg skulle gå ombord i ferja skulle jeg bare kaste røyken, så jeg satte fra meg posene. Plutselig snubler jeg i rekkverket og går på snørra i vannet. Men jeg slo meg ikke, havet var vått og mykt, forteller Sundquist. Han klamret seg fast til båtripa inntil en dykker fra brannvesenet dukket opp og fikk festet på ham ei snor så han kunne heises opp.

- Det var ubehagelig, mest fordi det sto så mye folk på brygga. Jeg er en kjent person, jeg var litt full og så skjer dette; det var veldig ekkelt, legger han til.

Varm takk

Vaktkommandør Hans Riise ved Oslo Brann og Redningsetat hadde tjeneste da nødmeldingen ble ringt inn klokka 23.12. Han sendte ut et team på fire froskemenn og én dykkerleder. Riise slår fast at mannen i vannet ble reddet i siste liten:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer