PRODUKTIV: Thrillerforfatter Eirik Wekre  er utdannet økonom og jobber som mekler. «Operasjon Isbjørn» er hans fjerde thriller. Steinar Buholm/Dagbladet.
PRODUKTIV: Thrillerforfatter Eirik Wekre er utdannet økonom og jobber som mekler. «Operasjon Isbjørn» er hans fjerde thriller. Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer

Familiedrap skjuler internasjonale intriger

Høyspent thriller fra Eirik Wekre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

||| BOK: Med fjorårets thriller, «Operasjon Snøhvit», skrev Eirik Wekre seg opp i førstedivisjonen av norske spenningsforfattere.

Det skyldtes ikke bare det spennende plottet hvor den norske oljeformuen ble søkk borte, men også en solid hovedperson, PST-etterforsker Hege Tønnesen.

DobbeltdrapTønnesen er tilbake i «Operasjon Isbjørn», nå er hun på permisjon fra PST og ansvarlig for etterforskningen av et dobbeltdrap i Rendalen — en mor og en datter er likvidert, faren i familien er borte og høyst sannsynlig identisk med gjerningsmannen.

Thomas Bjørn tilhørte elitesoldatene i Hærens Jegerkommando, og der er ledelsen lite lysten på at hans bakgrunn skal bli kjent.

Hege innser ganske raskt at noen motarbeider henne, og det blir i hvert fall klinkende klart når justisministeren personlig setter inn en ny etterforskningsleder for å «styrke innsatsen».

Denne usakligheten provoserer Hege, som har sine helt egne og mer nyanserte meninger om saken enn den nye sjefen, actionmannen Ståle Øino.

Dermed inngår hun et slags samarbeid med den pågående journalisten Vera Gangdal (!), som har en meget god kilde som hun nekter å avsløre.

Internasjonalt formatDet er i siste halvdel av «Operasjon Isbjørn» at Eirik Wekre virkelig viser hva han er god for.

Her legger han stadig nye lag til intrigen, og bygger ut handlingen på så uventede måter at man til slutt sitter med en fullblods internasjonal thriller hvor intet mindre enn rikets sikkerhet står på spill.

Og der andre forfattere gjerne lar seg rive med når de beskriver potensielt store konflikter, holder Wekre seg på et realistisk og troverdig nivå som gir boka et ekstra løft.

Anmeldelsen sto på trykk i Dagbladet 14. september 2009.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer