Familiedrap skjuler internasjonale intriger

Høyspent thriller fra Eirik Wekre.

PRODUKTIV: Thrillerforfatter Eirik Wekre  er utdannet økonom og jobber som mekler. «Operasjon Isbjørn» er hans fjerde thriller. Steinar Buholm/Dagbladet.
PRODUKTIV: Thrillerforfatter Eirik Wekre er utdannet økonom og jobber som mekler. «Operasjon Isbjørn» er hans fjerde thriller. Steinar Buholm/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| BOK: Med fjorårets thriller, «Operasjon Snøhvit», skrev Eirik Wekre seg opp i førstedivisjonen av norske spenningsforfattere.

Det skyldtes ikke bare det spennende plottet hvor den norske oljeformuen ble søkk borte, men også en solid hovedperson, PST-etterforsker Hege Tønnesen.

DobbeltdrapTønnesen er tilbake i «Operasjon Isbjørn», nå er hun på permisjon fra PST og ansvarlig for etterforskningen av et dobbeltdrap i Rendalen — en mor og en datter er likvidert, faren i familien er borte og høyst sannsynlig identisk med gjerningsmannen.

Thomas Bjørn tilhørte elitesoldatene i Hærens Jegerkommando, og der er ledelsen lite lysten på at hans bakgrunn skal bli kjent.

Hege innser ganske raskt at noen motarbeider henne, og det blir i hvert fall klinkende klart når justisministeren personlig setter inn en ny etterforskningsleder for å «styrke innsatsen».

Denne usakligheten provoserer Hege, som har sine helt egne og mer nyanserte meninger om saken enn den nye sjefen, actionmannen Ståle Øino.

Dermed inngår hun et slags samarbeid med den pågående journalisten Vera Gangdal (!), som har en meget god kilde som hun nekter å avsløre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer