Familielykke fanget i nettet

Er det egentlig forsvarlig at småbarnslivet framstilles som en dus drøm, hvor ingen foreldre blir skikkelig, skikkelig slitne og kjefter på ungene?

IDYLL: Glem den hjemmeværende kvinnen som stelte hjemme. I 2012 er husmora en forretningskvinne som i tillegg til å blogge om familielivet, gir ut kokebøker, oppdrar barna, innreder hjemmet og lager all mat fra grunnen av. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix
IDYLL: Glem den hjemmeværende kvinnen som stelte hjemme. I 2012 er husmora en forretningskvinne som i tillegg til å blogge om familielivet, gir ut kokebøker, oppdrar barna, innreder hjemmet og lager all mat fra grunnen av. Illustrasjonsfoto: Sara Johannessen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mammablogg. Vi har fått et nytt ord. Blogger, eller dagbøker på nett, der mødre kan dele av hverdagen sin, sprer om seg som ild i tørt gress. Rosablogg er gammelt nytt. Å lese om frisørtimer, treningssenter, festing, dagens outfit eller test av foundation er ikke sensasjonelt lenger. Til syvende og sist er dette bare overflatiske fritidsinteresser som før eller siden mister mening. Mødrene på Internett derimot, de har skjønt det. I jakten etter lykken på nettet er du nødt til å ende opp på en mammablogg.

For det er lykke det handler om. På mammabloggene finner du små og hyppige glimt inn i noens hverdag, glimt de gjerne vil dele med deg som leser. Fine bilder av barna, vakre ting de har kjøpt eller laget til hjemmet, matoppskrifter og beretninger om barnas utvikling. Mammalykke og familielykke i skjønn forening. Lykkebloggene handler ikke bare om rosa bodyer og nye måter å kutte brødskivene på. Det private er politisk, og på mammabloggene diskuteres det heftig. Her er det debatt om pappaperm og kvaliteten på helsetjenestene. Mammabloggerne er seriøse og grundige, fulle av omsorg, og de er lykkelige.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer