<strong>DØD:</strong> Kim Larsen døde for ett år siden. Ifølge familien ønsket ikke Larsen å få en gate i sitt navn. Foto: NTB
DØD: Kim Larsen døde for ett år siden. Ifølge familien ønsket ikke Larsen å få en gate i sitt navn. Foto: NTB Vis mer

Familien avviser dansk hyllest

Et aktuelt byrom i København blir ikke oppkalt etter Kim Larsen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Den kjente danske musikeren Kim Larsen, kjent for låter som «Papirklipp», «Hva’ gør vi nu, lille du?» og «This is my life», døde i september i fjor 72 år gammel, etter kreftsykdom.

I tida etter artistens død ønsket ifølge danske BT flere lokalpolitikere i København å kalle opp en gate etter Larsen, som en hyllest. Lørdag ble det kjent at Larsen var i ferd med å få en 750 kvadratmeter stor minneplass på Christianshavn i København oppkalt etter seg. Politikerne skulle møtes om dette om et par uker.

Grøntarealet uten navn, med gress, trær og busker, ligger idyllisk til i sentrum rett ved en kanal, skriver BT, men planene er nå skrinlagt. Familien til Larsen har nemlig sendt en e-post til kommunen hvor de forteller at de ikke støtter forslaget.

Larsens mangeårige manager, Jørn Jeppesen, har ifølge TV 2 Lorry sendt mail til København kommunes teknikk- og miljøutvalg og uttrykt familiens ønsker.

- Vi ber innstendig om at planene skrinlegges og vi ber dere bekrefte dette, skriver han.

Årsaken skal være at Larsen selv ikke ønsket å få en byplass oppkalt etter seg.

- Sekretariatet har svart familien, hvor vi forteller at vi respekterer deres ønske og at planene herved er skrinlagt, sier politiker Lars Weiss til TV 2 Lorry.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer