Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Familien avviser dansk hyllest

Et aktuelt byrom i København blir ikke oppkalt etter Kim Larsen.

DØD: Kim Larsen døde for ett år siden. Ifølge familien ønsket ikke Larsen å få en gate i sitt navn. Foto: NTB
DØD: Kim Larsen døde for ett år siden. Ifølge familien ønsket ikke Larsen å få en gate i sitt navn. Foto: NTB Vis mer

Den kjente danske musikeren Kim Larsen, kjent for låter som «Papirklipp», «Hva’ gør vi nu, lille du?» og «This is my life», døde i september i fjor 72 år gammel, etter kreftsykdom.

I tida etter artistens død ønsket ifølge danske BT flere lokalpolitikere i København å kalle opp en gate etter Larsen, som en hyllest. Lørdag ble det kjent at Larsen var i ferd med å få en 750 kvadratmeter stor minneplass på Christianshavn i København oppkalt etter seg. Politikerne skulle møtes om dette om et par uker.

Grøntarealet uten navn, med gress, trær og busker, ligger idyllisk til i sentrum rett ved en kanal, skriver BT, men planene er nå skrinlagt. Familien til Larsen har nemlig sendt en e-post til kommunen hvor de forteller at de ikke støtter forslaget.

Larsens mangeårige manager, Jørn Jeppesen, har ifølge TV 2 Lorry sendt mail til København kommunes teknikk- og miljøutvalg og uttrykt familiens ønsker.

- Vi ber innstendig om at planene skrinlegges og vi ber dere bekrefte dette, skriver han.

Årsaken skal være at Larsen selv ikke ønsket å få en byplass oppkalt etter seg.

- Sekretariatet har svart familien, hvor vi forteller at vi respekterer deres ønske og at planene herved er skrinlagt, sier politiker Lars Weiss til TV 2 Lorry.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling